Nationaal Coöperatie Museum had in 2023 26% meer bezoekers

Nationaal Coöperatie Museum had in 2023 26% meer bezoekers

SCHIEDAM - Met het aantal van 10.895 bezoekers heeft het Nationaal Coöperatie Museum 2023 succesvol afgesloten. Zelfs het topjaar 2019 voor de coronacrisis is overtroffen.

Het museum aan de Lange Haven op de hoek bij de Appelmarktbrug profiteert van zijn ligging midden in het museumkwartier. Het Jenevermuseum, Stedelijk Museum Schiedam en Museummolen De Walvisch zijn de nabije buren. Niet alleen de Schiedammers weten het (gratis) museum steeds beter te vinden, maar zeker ook de vele dagjesmensen en de buitenlandse toeristen.

Voor 2024 verwacht het bestuur dat het bezoekersaantal ongeveer gelijk blijft. Een verdere groei is met het huidige vrijwilligersaantal moeilijk. Het museum is dan ook naarstig op zoek naar nieuwe museumrondleiders en winkelmedewerkers.

Vrijwilligers profiteren van de flexibele roosters. Er zijn geen vaste dagen. De vrijwilliger bepaalt zelf zijn inzet en met vakanties wordt rekening gehouden. En zij worden beloond met dankbare bezoekers, die de nostalgische sfeer van het knusse museum waarderen.

Hopelijk gaat het lukken om meer vrijwilligers aan te trekken, zodat het museum klaar is voor een verdere groei in bezoekers als Schiedam in 2025 haar 750-jarig bestaan viert.

Lees ook ons eerdere artikel:
Museum met gratis toegang inclusief persoonlijke rondleiding

Foto:
Jan Schrijver

07-02-2024