Sporthal Groenoord is aanstaande maandag klaar als boostervaccinatielocatie, maar:

Het kan tot 6 januari duren dat de GGD in Groenoordhal start met prikken

Het kan tot 6 januari duren dat de GGD in Groenoordhal start met prikken

SCHIEDAM - De Sporthal Groenoord is aanstaande maandag klaar als vaccinatielocatie. Wanneer de GGD er gaat beginnen met vaccineren is echter nog niet bekend. De GGD kan op dit moment niet meer zeggen dan dat de sporthal in Schiedam "uiterlijk vóór 7 januari 2022" geopend zal zijn. 

door Jan Schrijver

De GGD Rotterdam-Rijnmond stuurde gisteren een brief naar de burgemeesters, wethouders en raadsleden van de gemeenten in de regio over de "verdere versnelling van de boostercampagne". 

De GGD geeft aan dat er binnenkort zeven vaccinatielocaties in de regio open zijn om een boostervaccinatie te halen. Twee ervan (Hellevoetsluis en Rotterdam Crooswijk) zijn reeds open. Je kunt in bijgaand schema zien welke locaties er nog meer komen. Over de locaties waarvan de datum van opening nog niet bekend is, merkt de GGD op dat deze in ieder geval vóór vrijdag 7 januari 2022 in gebruik moeten zijn. 

Aan de gemeente Schiedam zal het niet liggen. Die zorgt ervoor dat aanstaande maandag 20 december 2021 de Sporthal Groenoord ingericht is als vaccinatielocatie en op die maandag ter beschikking komt van de GGD. Ook in januari 2021 werd de Sporthal Groenoord voortvarend door de gemeente ingericht, op 3 februari 2021 werd er reeds een rondleiding gegeven, maar na de oplevering in februari duurde het nog tot 8 april voordat de GGD de sporthal in gebruik nam als vaccinatielocatie.

Hier kun je de complete brief van de GGD lezen:
https://schiedam.notubiz.nl/document/10941719/1/Brief%20GGD%20RR%2016%20december%202021%20Versnelling%20boostercampagne

Foto: de Sporthal Groenoord als vaccinatielocatie in 2021, (c) De Schiedammer Online

Schema vaccinatielocaties boostercampagne (bron GGD Rotterdam-Rijnmond)

schem

17-12-2021