Jeneverfestival eind november 2021 afgelast

Het Jeneverfestival 2021 wordt verschoven naar voorjaar 2022

Het Jeneverfestival 2021 wordt verschoven naar voorjaar 2022

SCHIEDAM - Het Jeneverfestifal stond gepland in het laatste weekend van november. Zojuist werd bekend dat het dan niet doorgaat. Er is meteen een nieuwe datum vastgesteld komend voorjaar.

Het Jeneverfestival 2021 wordt doorgeschoven naar maart 2022. 

"Wat de maatregelen ook precies zullen worden vanavond; we weten al dat ongeplaceerde massa-evenementen niet door kunnen gaan. Het doet er niet eens zoveel toe of het Jeneverfestival daaronder valt: proeven met een mondkapje, zittend door de kerk, 1,5 meter afstand: het is praktisch niet uitvoerbaar", zo weet Diederik von Bönninghausen (foto), directeur van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam.

died

"Belangrijker nog is dat we een eigen verantwoordelijkheid hebben, we kunnen niet het risico lopen dat door het festival de besmettingen verder oplopen. Veiligheid gaat voor. Om 1200 mensen in een weekeinde in de Havenkerk te hebben is wat ons betreft niet verantwoord. Mensen die nu al kaartje hebben kunnen dit bewaren of hun geld terugkrijgen. We sturen hun allemaal bericht hierover."

"Al een half jaar zijn we bezig met de organisatie. We hebben een geweldige line-up, meer dan 20 distillateurs, 120 verschillende dranken, foodtrucks, silent disco; alles staat reeds in de startblokken."

Zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022 is het weekend waarnaar het Jeneverfestival wordt verschoven. Dat is het weekeinde dat dat in de nacht van zaterdag op zondag wordt overgestapt op de zomertijd.

Hier lees je ons eerdere bericht. Dat ging over de aankondiging van het Jeneverfestival dat zou plaatsvinden op 27 en 28 november 2021.
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/er-komt-dit-jaar-toch-een-tweedaags-jeneverfestival

 

12-11-2021