'Toch niet te geloven dat mensen hun hele huisraad zo dumpen'

'Toch niet te geloven dat mensen hun hele huisraad zo dumpen'

SCHIEDAM - Wim van Hees, oud-schoenmaker en schoenenverkoper in de Aleidastraat, stuurde ons een foto van een enorme hoop huisvuil op de hoek van de Aleidastraat en Mariastraat.

Ingezonden

Wim van Hees heeft twee jaar terug zijn winkel 'het Schoentje' aan de Aleidastraat gesloten, waarna hij nog enige tijd een schoenenwinkel heeft gehad in de Passage. Hij is er nu helemaal mee gestopt, en stopt zijn tijd nu bijvoorbeeld als vrijwilliger in Sparta Rotterdam.

Wim is nog wel bewoner van de Aleidastraat. Van Hees heeft in al die jaren dat hij winkelier en schoenmaker en druk in het verenigingsleven was, het hart op de tong gehad, zo ook nu. "Kunnen jullie niet wat schrijven over deze zooi? Het ligt er al vanaf zondag. Wij als bewoners zijn al aan het bellen en mailen geweest met de gemeente en de Irado, maar het ligt er nog steeds. Toch niet te geloven? Het is natuurlijk ook niet te geloven dat mensen het blijkbaar in hun hoofd halen om zowat hun hele huisraad zo op straat te dumpen."

Deze hier getoonde vervuiling op straat is overigens alles behalve een uniek incident in Schiedam. Zie bijvoorbeeld deze Facebookpost van afgelopen zondag.

vuil1

15-08-2023