Krijg gratis: 1 laagstam fruitboom, 2 bessenstruiken of 3 kruidenplanten.

Het is ook in Schiedam Nationale Boomfeestdag

Het is ook in Schiedam Nationale Boomfeestdag

SCHIEDAM - Vandaag is het Nationale Boomfeestdag. Ter gelegenheid hiervan planten leerlingen van basisschool Ababil in Nieuwland samen met wethouders Doğukan Ergin en Frans Hamerslag bomen. Jan Willem de Boer was erbij en komt met een videoreportage ervan.

door Jan Willem de Boer (videoreportage)

In het plantsoen naast de school komen vier lijsterbessen.

"De gemeente Schiedam vindt het belangrijk om het groen in de stad te behouden en waar mogelijk uit te breiden. Daarom planten we als aftrap van NK Tegelwippen tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 22 maart een aantal bomen en bessenstruiken. Inwoners van Schiedam kunnen vanaf dat moment gratis eetbaar groen aanvragen", zo laat de gemeente over de activiteit weten. 

NK Tegelwippen
Om Schiedam groener te krijgen, doet Schiedam ook dit jaar weer mee met het NK Tegelwippen. Schiedam en Vlaardingen gaan tot en met 31 oktober met elkaar de strijd aan om tegels te vervangen door groen. "Door meer gras, bloemperken, bomen en geveltuinen wordt Schiedam meer klimaatbestendig en mooier. Op woensdag 22 maart is de aftrap van de wedstrijd door op het schoolplein van basisschool Ababil de eerste tegel te wippen en er een bessenstruik voor terug te planten", aldus de gemeente. Op de foto boven het artikel zie je wethouder Ergin de tegel op de schop nemen.

Uitdeelactie Hart voor Groen
Ook Schiedammers zelf kunnen hun steentje bijdragen aan het creëren van een groenere stad. Daarom geeft de gemeente Schiedam gratis eetbaar groen weg. Hiermee kunnen Schiedammers hun tuin of balkon vergroenen. Aanmelden voor de actie kan vanaf 22 maart tot en met 4 april via de website schiedam.nl/hartvoorgroen
Maximaal één aanvraag per huishouden. Je kunt kiezen: een laagstam fruitboom, twee bessenstruiken of drie kruidenplanten.

Lees ook:  
Bomenridder Ed Gloudi:
'Er zijn in Schiedam duizend bomen minder dan tien jaar geleden'

Twaalf bomen krijgen een label met informatie

Foto's door Jan Willem de Boer

boomfeest

22-03-2023