Interview met voorzitter Brandersfeesten, Remy Reurling

'Het is even afkicken voor nieuwe bestuur van Brandersfeesten'

'Het is even afkicken voor nieuwe bestuur van Brandersfeesten'

SCHIEDAM - Het zit erop, de straten worden leeg geveegd, de kermis afgebouwd en de muziek is uit. Het gewone leven vangt weer aan in de binnenstad. Het is even afkicken voor het nieuwe bestuur, dat zijn eerste Brandersfeesten erop heeft zitten, zo laat voorzitter Remy Reurling weten.

308647062_1306683426745832_6854465370660016731_n

Remy Reurling, voorzitter van Stichting Brandersfeesten, verzucht: "Ik ben vandaag als elke maandag gewoon weer naar mijn werk. Alsof er niets gebeurd is. Het voelt een beetje gek hoor, om alles zo achter te laten." Hij prijst productieteam Fun-Key Events. "Zij zorgen dat alles net zo goed wordt afgerond als het is georganiseerd. Wij zijn als bestuur de opdrachtgever. We werken zelf vóór en tijdens het evenement mee waar gaat. Om zo met elkaar de Brandersfeesten vorm te geven en in goede banen te leiden, is echt een supertoffe ervaring!"

remy

Op rolletjes
De veiligheid, waarover alle partijen zich zorgen maakten, was goed geborgd, zo merkt Reurling op. "Hiervoor bedanken we gemeente Schiedam, die het overkoepelende veiligheidsplan heeft opgesteld en gehandhaafd waar nodig." Hij vervolgt: "De sfeer dit weekend was in één woord: ontspannen. Van mensen die een dansje waagden, tussen de regendruppels door, bij de opening met The Kik tot helemaal los gaan in het zonnetje bij de Grote Kerk bij Muziek in de Tuin. De feesten die de verschillende horeca-bedrijven hadden georganiseerd, maakten deze editie extra bijzonder. Er was voor elke muzieksmaak wat wils en genoeg ruimte om ook eens iets nieuws te ontdekken. We zijn trots op de ondernemers en de bezoekers. Na twee jaar waren de verwachtingen hoog gespannen. Onze bezoekers hebben zich laten verrassen. Ze stonden open voor de nieuwe onderdelen. Bezochten musea die ze anders voorbij liepen, lieten zich verleiden tot andere hapjes en drankjes en stapten spontaan op een boot."

Omarmd
"De Andersomvaart en het Goed is Goudplein op de Vismarkt werden omarmd. De verrassende acts naast de vertrouwde markt en kermis zorgden voor precies dat waar de Brandersfeesten goed in is: het verbinden van bezoekers. We danken al onze sponsoren en de vele vrijwilligers. Natuurlijk heeft alles dat nieuw is de tijd nodig. We zien dan ook nu al uit naar de volgende editie in 2023!"

Het bestuur van Stichting Brandersfeesten bestaat uit Remy Reurling, Kitty Buitendijk, Manon Smit, Yvonne Martijn en Heidi Waanders.

Foto boven het artikel: de Andersomvaart (foto door Belinda Speijer/ Fun-Key events)
Foto 2 bijzondere figuren op de Hoogstraat (foto door Rob de Kievith)
Foto 3: Remy Reurling tijdens de officiële opening door de burgemeester op het Land van Belofte (foto door Rob van der Stel)

Foto 4: straattheater op de Hoogstraat (foto door Belinda Speijer/ Fun-Key events)

straattheater

26-09-2022