Het is aan voorbijgangers om de lichtjes in deze boom te ontsteken

Het is aan voorbijgangers om de lichtjes in deze boom te ontsteken

SCHIEDAM - Een boom van 5 meter hoog in huis halen, dat doet de familie Robers al voor het elfde achtereenvolgende jaar. Hier is de familie de boom aan het optuigen. Vanaf morgen kunnen voorbijgangers aan de Lange Haven de lichtjes in de kerstboom ontsteken.

door Jan Schrijver

Corine en Wouter Robers wonen aan de Lange Haven 141, in het pand waar vroeger drukkerij Roelants was gevestigd. Corine en Wouter kennen elkaar al van jongs af aan uit het Noord-Brabantse land waar zij opgroeiden. Beiden studeerden in Delft en woonden er, tot zij Schiedam ontdekten en het voormalige kantoorpand van de drukkerij kochten en naar hun hand zetten. Inmiddels is in Schiedam bekend dat er vaak wat te zien is op de benedenverdieping van dit markante pand.

Voor het elfde achtereenvolgende jaar is het in december dat Wim en Tinie Caris, de vader en moeder van Corine, 's ochtends vroeg in het Noord-Brabantse Borkel - tegen de grens met België - een verse boom van zo'n vijf meter hoog laten afzagen. Die wordt vervolgens op de aanhanger geladen en met een rode boerenzakdoek eraan naar Schiedam getransporteerd. 

Vandaag is de verlichting in de boom gehangen en vervolgens de ballen en andere versiering. Het is de bedoeling dat de boom morgen klaar is. Voorbijgangers kunnen de verlichting in de boom aanzetten door op de buitenkant van het raam hun hand op een plaatje van een hand te leggen.

Ook op de Hoogstraat zijn in etalages dit jaar de nodige 'handjes' van Wouter Robers te vinden waarmee LEGO-bouwwerken die in de etalages staan geactiveerd kunnen worden.
Zie verder: Breng je favoriete LEGO tot leven

Ook interessant:
Ga eens bellenblazen op de Lange Haven
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/ga-eens-bellenblazen-op-de-lange-haven

Je eigen ballroom met 'Snikken en grimlachjes' dansvloer
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/je-eigen-ballroom-met-snikken-en-grimlachjes-dansvloer

Je kunt nog even in de kerstsfeer raken
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/je-kunt-nog-even-in-de-kerstsfeer-raken

Foto boven: v.l.n.r. Wouter Robers, Wim Caris, Corine Robers en Tinie Caris (foto door Louise Melchers)

Foto onder: Wim Caris levert de boom af in Schiedam (foto door Corine Robers)

kbm

11-12-2021