Bijzonder boeiende lezing bij Post Scriptum

Het geheim van Bols - Martin Hendriksma

Het geheim van Bols - Martin Hendriksma

SCHIEDAM - Op woensdag 8 mei ontvangt boekhandel Post Scriptum in winkelcentrum Hof van Spaland Martin Hendriksma die over zijn boek Het geheim van Bols, dat inmiddels al aan de vijfde druk toe is, komt vertellen.

Schiedam en het oorlogsverleden van jeneverdistilleerderij Bols? Dat is een uitstekende combinatie! De avond begint om 20.00 uur en de entree is € 5. Reserveren kan via info@postscriptum.nl. 

(sinds februari van dit jaar is Bols in handen van Nolet, red.)

Over het boek: Tot welke prijs blijf je loyaal aan je familie?

In de zomer van 2020 kruipt Martin Hendriksma naar een onderduikruimte op een Heemsteedse zolder. Daar treft hij een matras aan, twee lege flessen en een verscheurde krant uit november 1941.

240308 Het geheim van BolsDe eerste bewoners van het huis blijken adjunct-directeur Ernst Moltzer van de bekende jenever- en likeurenfabrikant Bols en zijn vrouw. Ernst keerde zich tegen de drankleveranties van het bedrijf aan de nazi's. Hij probeerde in de oorlog over zee naar Engeland te vluchten en is sindsdien vermist. Zijn flamboyante echtgenote Traut, een Oostenrijkse gravin, zou hem hebben verraden.

Hendriksma duikt in het onthutsende oorlogsverhaal van het familiebedrijf Bols. Beetje bij beetje ontrafelt hij gebeurtenissen waarover in de familie steevast werd gezwegen. En in een tot de laatste bladzijde spannende zoektocht neemt hij alle twijfels weg over het lot van de verdwenen Ernst.

De lezing wordt voorafgegaan door een kleine quiz waarvoor je het boek niet specifiek behoeft te hebben gelezen.

Post Scriptum
Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam
Telefoon: 010-471 23 13

Fotografie
Gerard van Os

Fotobijschrijft
Schrijver Martin Hendriksma vertelde op 23 april in Proeflokaal de Kast in Vlaardingen over zijn onderzoekstechnische belevenissen en de veelal onthutsende inhoud van zijn boek

27-04-2024