Aan de Havendijk

Het einde van dit voetpad is een crime voor degenen die slecht ter been zijn

Het einde van dit voetpad is een crime voor degenen die slecht ter been zijn

SCHIEDAM - Als je in Schiedam Zuid als voetganger vanaf de Koninginnebrug komt en aan de rechterzijde over het trottoir loopt, kun je - ook als je niet zo goed ter been bent - een flink stuk lopen. Er komt echter - zoals je op de foto hierboven kunt zien - een nogal abrupt einde aan het goed begaanbare voetpad.

Je zal er maar staan met als hulpmiddel je stok of rollator, of je zal maar in een rolstoel zitten. Je kunt dit trapje dan niet met goed fatsoen af. Langs het hek verdergaan en dan het (nu blubberige) dijkje af is voor mensen die goed ter been zijn te doen, maar zeker niet voor degenen die voor hun mobiliteit gebruik dienen te maken van een hulpmiddel.

Oké, dan gewoon deze 50-kilometer-doorgaande-weg oversteken, om aan de andere zijde van de weg de wandeling over de stoep voort te zetten? Oók niet te doen voor de minder mobielen, door de hoge stoeprand en door de verhoging tussen beide weghelften, alsook het daar aangelegde brede tweerichtingsfietspad.

Het zal naar het zich laat aanzien moeilijk zijn om dit aan te passen, maar zou het dan niet handig zijn om (rolstoelers en slecht ter been zijnde voetgangers) aan het begin van dit honderden meters lange voetpad ervoor te waarschuwen dat het voor hen een doodlopend pad is?

Jan Schrijver

 

Zie ook ons eerdere artikel van vandaag over het andere obstakel aan de Havendijk voor slecht ter been zijnde voetgangers:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/als-je-slecht-ter-been-bent-kom-je-havendijk-moeilijk-op-of-af

crime2

 

24-01-2021