Vervangen door doodgewone stoeptegels? Of laagje asfalt eroverheen?

Het blijft tobben op de keienstoep van de Broersvest

Het blijft tobben op de keienstoep van de Broersvest

SCHIEDAM - Een man op een scootmobiel wil de stoep met keien af, het egale fietspad op. Hij blijft achter de rand hangen. Omstanders helpen hem het fietspad op. Enkele seconden later valt de man het fietspad af en komt hij op de rijweg terecht. Gelukkig komt er op dat moment geen auto aan. Dezelfde omstanders schieten opnieuw te hulp.

door Jan Schrijver

De scootmobiel wordt met vereende krachten door de omstanders weer op het fietspad gezet. Daarna kost het hun meer moeite de man, die voor zijn beweging blijkbaar volledig afhankelijk is van hulp, in zijn scootmobiel terug te zetten. De man zit geschrokken in zijn voertuig. Even later zet hij zijn weg toch weer voort, tegen het verkeer in over het fietspad van de Broersvest. 

Het gebeurde gistermiddag op de Broersvest, net voorbij het Herenpad. De stoep is daar smal en bestaat uit twee delen met niveauverschil.

ssss

Daarnaast ligt het nog iets hoger liggende fietspad en daarnaast de rijbaan. 

Het trottoir van de Broersvest is van grijsblauwe granietkeien. Die zouden mooi zijn. Smaken verschillen. Erover rijden met een scootmobiel of rolstoel, erover lopen met een kinderwagen of buggy, met een rollator of ander hulpmiddel, het is verre van gemakkelijk. 

Aan de andere zijde van de Broersvest wordt de keienstoep aangepakt. Aan de centrumzijde is dat ook de bedoeling. De werkzaamheden bestaan uit het herstellen van de voegen en indien noodzakelijk het bestaande straatwerk op sommige plekken optimaliseren.

Aangezien aan de centrumzijde van de Broersvest het trottoir nog aangepakt moet worden, zou ik zeggen, grijp die kans om het beter te doen. Wat te denken van doodgewone stoeptegels? Of gewoon een laagje asfalt eroverheen. Grijsblauwe granietkeien, je mag het mooi vinden, maar lekker lopen of rijden voor mensen die slecht ter been zijn doet het in ieder geval niet en de valpartij van gisteren was de afgelopen vijftien jaar niet de eerste en zal zeker niet de laatste zijn. 

a55e0186-962a-4954-bfbe-12118a42c102

Lees ook ons eerdere artikel:
De stoep van de Broersvest wordt aangepakt

 

23-07-2022