College B&W vraagt ziekenhuis:

'Heroverweging van het verhoogde parkeertarief'

'Heroverweging van het verhoogde parkeertarief'

SCHIEDAM - Het college van burgemeester en wethouders heeft per brief aan de raad van bestuur van het Franciscus Gasthuis & Vlietland verzocht om de per 3 januari jl. doorgevoerde verhoging van de parkeertarieven te heroverwegen.

'Het is niet gebruikelijk dat wij als gemeentebestuur ons bemoeien met de bedrijfsmatige overwegingen van een private onderneming. Wij beseffen ons [sic] dat dit uw volledige bevoegdheid is", zo is te lezen in de door burgemeester Lamers en de gemeentesecretaris Bos ondertekende brief. Deze brief is gedateerd 25 januari 2023. 

De brief gaat verder: "Uw besluit heeft echter grote maatschappelijke impact voor de Schiedammer. Van één van de lagere parkeertarieven in de regio bent u naar het hoogste parkeertarief in de regio gegaan. Daarbij zien we dat er zowel in Rotterdam als in Schiedam een concentratie van zorgverlening plaatsvindt, waardoor op zowel de locatie Franciscus Vlietland als het Franciscus Gasthuis extra mobiliteit is ontstaan. Het Franciscus Gasthuis is een locatie die voor veel Schiedammers alleen per auto bereikbaar is. De bereikbaarheid, zowel fysiek als financieel, van ziekenhuiszorg staat hierdoor voor veel Schiedammers onder druk."

"We geven u in overweging om uw besluit om de parkeertarieven bij uw ziekenhuizen te verhogen te heroverwegen en de toegankelijkheid van uw zorgverlening voor iedereen hoog te houden."

Actie college B&W na door LOS gestelde schriftelijke vraag
Deze brief werd door het college van burgemeester en wethouders verstuurd na een schriftelijke vraag die door raadslid Jan Meesters van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) is gesteld aan het college (artikel: LOS stelt B&W vragen over hogere parkeertarieven Vlietland)

27-01-2023