Hermes-DVS wint op Thurlede derby tegen Excelsior'20

Kees Leliveld van Excelsior'20 gehuldigd

Kees Leliveld van Excelsior'20 gehuldigd

VOETBAL - Koploper in de vierde klasse G Hermes-DVS heeft vandaag de derby uit op Thurlede tegen Excelsior'20 met 0-2 gewonnen. PPSC won eveneens, met 4-1 tegen Rotterdam United, en verdringt daarmee Excelsior'20 als nummer 3. Voorafgaand aan de derby werd Kees Leliveld van Excelsior'20 gehuldigd. Daarvan zie je hieronder een video.

Voorafgaand aan de derby werd Kees Leliveld van Excelsior'20 door Eric Gudde, oud-KNVB-directeur en oud-trainer van het eerste van Excelsior'20, gehuldigd als lid van verdienste. Kees is al jaren wedstrijdsecretaris bij Excelsior'20. Behalve voor de huldiging van Kees Leliveld kwam Eric Gudde namens de KNVB West2 nog de versierselen die horen bij het 100-jarig bestaan overhandigen aan algemeen voorzitter Ruud de Leede.

Voor aanvang van de derby werd een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van oud-verzorger Henny Semeijn die afgelopen dinsdag op 79-jarige leeftijd is overleden. 

Op Thurlede leverde de derby vandaag een nul-nul ruststand op. Kort na rust kwam Hermes-DVS op voorsprong. In de 67-minuut kwamen de gasten op 0-2 door een rebound na een ingeschoten strafschop in te schieten. Joeri Krznaric had de strafschop veroorzaakt en ging met rood van het veld af.

De belangrijkste belager van Hermes-DVS is Victoria'04. De Vlaardingers hadden uit geen problemen met Pernis: 0-3. Aanstaande zaterdag 7 mei staat opnieuw een derby op het programma: Hermes-DVS - PPSC, aanvang 14.30 uur. SVV speelt dan uit tegen Blijdorp. 

Vervolgens is er dinsdagavond 10 mei ook een vol programma, waarin op Harga de kraker op het programma staat tussen Hermes-DVS en Victoria'04. Excelsior'20 speelt dan thuis de derby tegen SVV. PPSC speelt uit tegen AFE-GGK. Aanvang van de avondwedstrijden is 20.00 uur. 

Foto: Kees Leliveld gehuldigd (foto door Jan Willem de Boer)

30-04-2022