Winst PPSC, gelijkspel Excelsior'20, verlies SVV

Hermes-DVS verspeelt op Harga twee punten

VOETBAL - Op Harga stond voor Hermes-DVS de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma van de 4e klasse G tegen Egelantier Boys.

Na een kleine tien minuten kwamen de gasten op 0-1 door een goed ingekopte corner.

Er lag ruimte achter de verdediging van de gasten, maar het lukte Hermes niet om deze met een subtiele pass te benutten. Er zat iets te weinig voetbal in, te snel werd de lange pass gezocht. Weliswaar was er een overwicht voor Hermes, maar de Rotterdammers kwamen niet echt in de problemen. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-1 ruststand.

De blauwhemden begonnen scherp aan de tweede helft met veel druk op de bal. Kai Broers ging, na een prachtige lange bal van goalie Aykut Nargun, goed door en schoot in een tweede poging de bal hard tegen de touwen. Dat betekende de 1-1 na een kwartier in de tweede helft. (Op de foto loopt Kai Broers - tweede lichtblauwhemd van links - van het vijandelijke doel weg nadat hij gelijk heeft gemaakt)

Hermes voerde nu de druk nog meer op, wat vijf minuten later resulteerde in een goal van Mari Lansbergen. Een hard schot via de onderkant lat zorgde voor de 2-1.

hermesmari

Het lukte Hermes niet om de genadeklap uit delen en, zoals zovaak gebeurt, viel de goal aan de andere kant. Wederom werd de verdediging van Hermes verschalkt door een kopgoal. Vlak voor tijd betekende dat de 2-2.

Al met al was dit een teleurstellend resultaat voor de thuisploeg. Volgende week staat de Harga-derby op het programma tegen de buren: SVV - Hermes-DVS.

weglopend

SVV begon de competitie met een nipt verlies in de uitwedstrijd tegen Pernis: 1-0.

Ook in de vierde klasse G spelen de zaterdagclubs op Thurlede. PPSC speelde uit en wist te winnen van gastheer VOB: 1-2. Excelsior'20 begon de competitie in een thuiswedstrijd. Op Thurlede werd het 2-2 tegen Blijdorp.