Hermes-DVS verliest de kampioensthriller tegen Victoria'04

VOETBAL - Hermes-DVS heeft vanavond op Harga de semi-derby tegen titelkandidaat Victoria'04 in een qua voetbal matige, maar wél meeslepende krachtmeting verloren; 0-1.

door Jan Schrijver

wedsbeeld

Vorige week was de situatie nog, dat koploper Hermes-DVS evenveel verliespunten had als de nummer 2 Victoria'04. Daarbij kun je aantekenen dat de Vlaardingers twee wedstrijden minder gespeeld hebben en dat aan hen als straf vier punten in mindering was gebracht (wegens gebeurtenissen in de wedstrijd tegen HWD in oktober 2021).

Die straf is echter door de KNVB teruggebracht tot twee punten. Dat veranderde de uitgangspositie voor de wedstrijd van vanavond. De nieuwe situatie was door de strafhalvering van de KNVB dat Victoria'04 twee verliespunten minder heeft dan Hermes-DVS. Om een kans op de titel te maken was winnen het devies voor de Schiedammers.

Dat zou je in de eerste helft niet zeggen, want het talrijke publiek zag vooral aanvallen richting Hermes-doelman Aykut Nargün, al was het de thuisploeg die via een vlammend afstandsschot van Regilio Ramsubagh in de laatste minuut van de eerste helft bijna de score opende.

rijendik2

In de tweede helft was het wel Hermes-DVS dat, met wind mee, voortdurend het doel van de Vlaardingse keeper Jochem van der Hoff bestookte. Dat gebeurde vooral met lange ballen door het midden, die vooral in het eerste kwartier van de tweede helft voor wat gevaar zorgden. Het hartstochtelijk aanvallen van de blauwhemden bood de Vlaardingers de ruimte voor counters. In de 66-ste minuut was het zo'n in de tweede helft spaarzame aanval van de gasten die het enige doelpunt van de wedstrijd opleverde. Een Vlaardingse vrije trap werd in de rebound van dichtbij door Nailey Girigorie achter Aykut Nargün geschoten.

De Vlaardingers deden er alles aan om de zege mee naar huis te kunnen nemen. Verschillende gele kaarten leverde het op voor tijdrekken, o.a. voor de doelman, en voor stevige overtredingen. Een kwartier voor tijd was er ook direct rood voor een overtreding van Lars Kortleven.

rood

Hermes-DVS veerde met een man meer weer wat op, leek weer over nieuwe energie en hoop te beschikken, maar het pompen van de bal in de doelmond leverde niet echt grote mogelijkheden op. Door de ruimte was de beste kans zelfs in het Schiedamse doel te noteren. De bal stuitte van de paal het veld weer in, in handen van Aykut Nargün.

De Vlaardingers vierden de zege als ware het kampioenschap van de vierde klasse G al binnengehaald. Zover is het nog niet. Feit is dat Victoria'04 nu 5 verliespunten minder heeft dan Hermes-DVS.