Hermes-DVS squash viert kampioenschap eerste klasse

JW interviewt voorzitter Cora de Bruin en captain Edwin Lok

JW interviewt voorzitter Cora de Bruin en captain Edwin Lok

SQUASH - Squashteam Hermes-DVS 1 is kampioen geworden in de eerste klasse en promoveert hierdoor naar de promotieklasse. Jan Willem de Boer interviewde voorzitter Cora de Bruin en captain Edwin Lok.

Na wisselend succes in het begin van de competitie heeft het team van Hermes-DVS vanaf januari alle wedstrijden gewonnen. In de voorlaatste wedstrijd uit tegen Squash Delft 5 hadden ze nog twee punten nodig om het kampioenschap niet meer mis te lopen. Ook deze wedstrijd wisten ze overtuigend te winnen met 8-12, waardoor de eerste plek veilig was gesteld.

Vrijdag 21 april was de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze avond mocht Hermes-DVS het thuis opnemen tegen Racketcentrum Westvliet 1. Om het kampioenschap extra glans te geven was het team er alles aan gelegen om ook deze wedstrijd te winnen. De eerste wedstrijd werd door René Gouka van Hermes nipt verloren met 2-3. Aan Dyel Kassa Koumba om de volgende wedstrijd wel te winnen. Helaas moest hij bij een 1-1 stand in games in de derde game opgeven met een hamstringblessure.

Om nog zicht te houden op de winst moest Ruben van der Meer de volgende wedstrijd winnen. Bij een 1-0 voorsprong liep zijn tegenstander in de tweede game een zweepslag op en moest ook hij opgeven. Captain Edwin Lok moest de laatste wedstrijd winnen om voor het team de overwinning binnen te halen. Dit wist hij overtuigend te doen met 3-0 waardoor ook deze laatste wedstrijd met 12-6 winnend werd afgesloten en het kampioenschap op Harga gevierd kon worden.

Foto: v.l.n.r. René Gouka, Edwin Lok, Peter Koopmans, Ruben van der Meer en Dyel Kassa Koumba (fotograaf is Marcel de Bruin)

25-04-2023