Hermes-DVS neemt koppositie over na winst bij PPSC

VOETBAL - In de derby op Thurlede tussen PPSC en Hermes-DVS namen de gasten al snel in de eerste helft een ruime voorsprong. Op de foto hierboven zie je de door Martin Vogels benutte strafschop die in de 24ste minuut de 0-3 op het scorebord bracht. Hieronder zie je wedstrijdbeelden van de derby en interviews met de trainers door Jan Willem de Boer.

Uiteindelijk werd het een 1-5 overwinning voor Hermes-DVS. Daarmee is Hermes-DVS nu de nieuwe koploper in de vierde klasse G. Voor het duel begon, ging PPSC aan kop samen met Victoria'04. De Vlaardingers kwamen vandaag niet in actie.

Na een 0-3 ruststand, bracht PPSC in de tiende minuut van de tweede helft de marge terug: 1-3. PPSC zette druk, maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Via Pijpers en Plooij liep Hermes uit naar 1-5 (N.B. op de KNVB-site Voetbal.nl staat een foutieve uitslag van 1-4 vermeld).

Eveneens in 4g kwam Excelsior'20 uit bij Pernis na 30 minuten op een achterstand. De thuisploeg scoorde uit een strafschop. Rens van Troost maakte in de tweede helft de gelijkmaker, zodat Excelsior'20 met een 1-1 gelijkspel een punt aan de ontmoeting overhoudt, al had er op basis van de tweede helft meer in gezeten.

In dezelfde klasse verloor SVV uit in Rotterdam met 4-0 van AGE-GGK. Volgende week staat op Harga de derby SVV - PPSC op het programma.