Excelsior'20 wint in nacompetitie uit met 1-3

Hermes-DVS krijgt thuis oorwassing in nacompetitie: 0-9

Hermes-DVS krijgt thuis oorwassing in nacompetitie: 0-9

SCHIEDAM - Hermes-DVS is in de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse kansloos onderuitgegaan tegen Graaf Willem II VAC uit Wassenaar. Na 13 minuten stonden de blauwhemden al met 0-3 op achterstand.

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers)

Knipselh

Graaf Willem II VAC kwam op Harga aan in de spelersbus van ADO Den Haag, de voormalige spelersbus weliswaar, maar toch, er kwam een traditieclub (opgericht in 1912 in Den Haag) met groot gebaar voorrijden. Dat had Bart Camanida zo geregeld, het bestuurslid van de businessclub van ADO Den Haag, die ook teammanager is van Graaf Willem II VAC. Een Wassenaarse supporter, die na de vroege 0-3 voorsprong, na voorzichtig gejuicht te hebben met ons een gesprek aanknoopte - eerst beleefd vragend voor welke club wij waren - gaf ons aan er nog lang niet op gerust te zijn. "Ja, kom je hier aan met de bus van ADO, kom je al snel op 0-3 in nul-tien, bekruipt je toch de angst voor een 'remontada', daar zijn ze goed in in nul-tien weten we inmiddels na de laatste ADO - Excelsior Rotterdam." 

Tot de rust zal de supporter uit Wassenaar nog enige vrees gehad hebben wellicht, tot kort voor rust. Uit een kopbal werd net voor de thee de 0-4 ingekopt. Als voetbalkenner zal hij echter ongetwijfeld gezien hebben, dat zijn club een klasse beter was. Vijf minuten na rust viel de 0-5. Met nog een half uur te spelen werd het negatieve dozijn bereikt en kon Kai Broer eraf met rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De Hagenaars hadden het wel gezien, haalden hun balvaste spits eraf, en liepen desalniettemin verder uit naar uiteindelijk 0-9. De dubbele cijfers bleven Hermes-DVS bespaard maar de promotiedroom is op harde manier uiteengespat door het toedoen van de nummer drie uit de vierde klasse E. 

HDVS1klein

Naar het nieuwe seizoen kijkend, is het positieve nieuws dat trainer Gökhan Çayır dan kan beschikken over een aanwas van zeven selectiespelers. 

De mijnheer uit Wassenaar blijft nog voorzichtig over de promotiekansen van zijn club. Als we in de volgende ronde een club tegenkomen met een bijeengekochte selectie, dan wordt het moeilijk. Bij Graaf Willem II VAC daar wordt absoluut niet betaald, daar wordt uitsluitend gefaciliteerd, zoals met een luxe bus die ter beschikking staat. Bij Hermes-DVS wordt evenmin betaald, en die waren vandaag een flink maatje te klein voor de club uit Wassenaar. "Wat wij missen, een flinke portie 'gif' op het juiste moment", was de conclusie van een zeer teleurgesteld Hermes-DVS-bestuurslid.

WhatsApp Image 2022-06-11 at 5.07

Excelsior'20 wint
Excelsior'20 wint uit in Geervliet met 1-3 van GHVV en blijft daarmee in de race voor promotie naar de derde klasse. Aanstaande dinsdag wacht Excelsior'20 de tweede ronde, uit in Waddinxveen tegen C.V.V. Be Fair. 

In Geervliet gingen de Schiedammers met 0-2 (doelunten door Zakaria Sachhi en uit een strafschop Lorenzo Pirau) aan de thee. Nadat GHVV in de eerste minuten van de tweede helft de marge verkleinde, duurde het tot laat in de wedstrijd voordat de Schiedammers opnieuw uit een vrije schop van Bob van der Waal op veilige marge en daarmee de 1-3 eindstand kwamen. 

Foto's: Aykut Nargun wordt op de foto boven voor de achtste maal gepasseerd, hij werd er moedeloos van, zie je op de foto hieronder (foto's door Louise Melchers)

knipmoe

11-06-2022