Groen & Wit trekt trukendoos open

Hermes-DVS blijft kalm en pakt verdiende winst

Hermes-DVS blijft kalm en pakt verdiende winst

CRICKET - Hermes-DVS heeft op Harga in de tweede wedstrijd van de Hoofdklasse-competitie een overtuigende zege geboekt op Groen & Wit.

door Jan Schrijver

plat

Hermes-DVS heeft zich hiermee hersteld van de verliespartij in de competitie-ouverture uit tegen Quick.

Groen & Wit begon met batten. Op 41 runs van Amir Zaib (lbw op bowlen van Verma) en 13 runs van Zarmatai (gevangen door Sebastiaan Braat op bowlen van Ralph Elenbaas) na, kwamen de gasten aan bat niet boven de 10 runs. Na 34.4 overs zaten alle cricketers uit Amsterdam op een totaal van 104 runs aan de kant. Van de blauwhemden mocht Yousef Numair als eerste het veld af, in verband met zijn prestatie als bowler: 5 wickets in 10 overs voor een offer van slechts 20 runs. 

In verband met de regen en de noodzalijke onderbreking daardoor werd het totaal dat Hermes-DVS moest halen om de winst binnen te halen op 81 runs gesteld (in 28 overs). Daar slaagde de thuisploeg in 18.3 overs in: 82 voor 5. Opener Zaffar Chaudhary droeg zijn bat door de innings. Hij kwam tot een score van 26 runs not out. Ook Sebastiaan Braat kwam in de dubbele cijfers met 20 runs. Nick Staham (6), Sandeep Sardha (7) en Sahil Verma (5, not out) brachten de overige runs binnen (plus 18 extra's). 

Groen & Wit trok de trukendoos open, toen het elftal voelde dat het verlies dreigde. Een bowler gleed uit, waarna het spel zowat een kwartier stillag. Daarbij uitten de spelers uit Amsterdam heel wat misbaar als zou het veld te glad zijn. Staken van de wedstrijd zou voor de gasten beter zijn dan 'uitspelen en verliezen'. Het veld werd op de plekken waar de bowlers hun aanloop nemen vervolgens extra geprepareerd. Het tijdrekken door Groen & Wit werd niet beloond, mede doordat een heel flauw zonnetje door de wolken zichtbaar werd en Hermes-DVS zodoende de wedstrijd uit kon batten. 


materiaal-1

De umpires hadden Groen & Wit, tijdens het kwartier misbaar over de gladheid, duidelijk gemaakt dat zij van mening waren dat het veld goed bespeelbaar was en dat er dus gewoon doorgespeeld zou worden. "Toen het veld nog droog was, was de desbetreffende bowler ook al uitgegleden, zoals we gezien hadden. Het veld was gewoon goed bespeelbaar. We hebben Groen & Wit gezegd, dat als het team zou besluiten de wedstrijd niet uit te spelen, dat het dan een verliespartij zou zijn voor Groen & Wit. Bovendien hadden we als er verdergegaan zou zijn door Groen & Wit met tijdrekken, straffen kunnen uitdelen." Groen & Wit deed uiteindelijk wat je hoort te doen gedurende een wedstrijd, te weten sportief doorspelen. 

Foto boven het artikel: Zaffar Chaudhary en Sahil Verma komen als laatste partnership van het veld af en worden met applaus ontvangen door hun teamgenoten

winsthermes100721jrs

 

10-07-2021