Van degradatiekandidaat naar bovenste helft eindrangschikking

Heren Scyedam imponeren met zeer ruime overwinning

Heren Scyedam imponeren met zeer ruime overwinning

TAFELTENNIS - T.T.V. Scyedam heeft door een zege van 6-1 tegen Buitenpost, de nummer twee in de ranglijst, degradatie uit de eerste divisie voorkomen.

Het eerste herenteam van Scyedam begon zaterdag de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie in de eerste divisie als degradatiekandidaat: de voorsprong op Bit.nl op de vijfde plaats was slechts een punt en gelijk eindigen zou degradatie betekenen. Tegenstander was Buitenpost dat met vijf punten voorsprong op de tweede plaats stond. De heren van Scyedam imponeerden vanaf de start, zetten hun tegenstanders voortdurend onder druk en stegen boven zichzelf uit. Dit resulteerde in een eclatante 6-1 overwinning, waardoor Buitenpost werd ingehaald in de eindrangschikking. Het enige tegenpunt kwam van kopman Peter Verweij van Buitenpost, die nipt wist te winnen van Thomas Baart.

In de openingswedstrijd kwam Edwin ten Hoope in de eerste game tegen Thomas Kuijer enkele punten achter, maar bij tussenstanden van 5-8 en 8-10 knokte hij zich telkens terug. Met wisselende kansen trok hij uiteindelijk aan het langste eind. De tweede game ging eveneens naar Ten Hoope en op 9-6 in de derde game leek de winst aanstaande. Ditmaal kwam Kuijer echter terug, maar verder dan 9-9 kwam hij niet.

Thomas Baart startte zijn partij tegen Peter Verweij prima met een 10-6 tussenstand. Verweij kwam terug maar op 10-10 trok Baart de game naar zich toe. De volgende twee games gingen overtuigend naar Verweij. In de vierde game kreeg Baart meer vat op het spel van Verweij en wist deze game nipt binnen te slepen. De vijfde game ging gelijk op, maar uiteindelijk bracht Verweij de partijen weer op gelijke hoogte.

Martijn van der Heijde boekte een regelmatige 3-0 overwinning op Arnoud Hofman, waarmee de stand bij de pauze op 2-1 kwam.

Na de onderbreking volgde de ongetwijfeld spannendste partij van de middag. De eerste twee games gingen nog vrij overtuigend naar Verweij. In de derde game leek bij 8-10 het pleit beslecht, hier dacht Edwin ten Hoope echter anders over. Hij knokte terug en hij wist de game nog binnen te slepen. Nadat Ten Hoope ook de vierde game won, kwam Verweij in de vijfde game met 1-5 voor. Wederom liet Ten Hoope zich niet uit het veld slaan, kwam goed terug en op 10-8 leek hij de winst voor het grijpen te hebben. Ditmaal kwam Verweij terug en pakte ook nog op 10-11 een matchpoint. Met drie punten op rij wist Ten Hoope alsnog de winst binnen te halen.

In de partij van Martijn van der Heide tegen Thomas Kuijer gingen de games over en weer naar beide spelers. In de beslissende vijfde game liep Van der Heide snel weg naar 8-1 en zorgde voor het vierde punt voor de thuisclub.

In het laatste enkelspel startte Thomas Baart met een zeer ruime overwinning in de eerste game, kwam in de tweede op 10-8, maar daarin kwam Arnoud Hofman met vier punten op rij op gelijke hoogte. In de volgende games gaf Baart geen kansen meer weg en vergrootte de voorsprong verder.

In het afsluitende dubbelspel wonnen Thomas Baart en Martijn van der Heide de eerste game met minimaal verschil. In de tweede game liepen Thomas Kuijer en Peter Verweij in no-time uit naar 4-10, Baart en Van der Heide kwamen nog langszij, maar de game ging toch naar de bezoekers en daarna ook de derde game. De vierde game was weer voor de thuisclub en de beslissende vijfde game ging volstrekt gelijk op. Na vier matchpoints voor Scyedam ging ook deze partij naar de thuisclub. Daarmee kwam de eindstand op 6-1.

Foto: van links naar rechts Martijn van der Heide, Thomas Baart en Edwin ten Hoope

scuit

01-05-2022