Henny van Leeuwen presenteert series aquarellen

Henny van Leeuwen presenteert series aquarellen

SCHIEDAM - Het atelier van Henny van Leeuwen in de Zalmstraat 27 in Schiedam is op zaterdag en zondag 26 en 27 juni geopend van 11.00 - 17.00 uur.

Dit 'open huis' is in het kader van het Landelijk Atelierweekend waaraan meer dan 350 ateliers in heel Nederland deelnemen. Toegang is gratis. In Schiedam houden zaterdag en zondag 26 en 27 juni ongeveer dertig ateliers open huis. 

Presentatie van de series aquarellen
In alle rust werkte Henny van Leeuwen de afgelopen jaren aan een groot aantal nieuwe kunstwerken en nieuwe series aquarellen. In drie jaar tijd maakte hij onder meer een serie grote schilderijen waarvan er het weekend van 26 en 27 juni één als primeur te zien is. Verder maakte hij de serie aquarellen Highway 101. De Highway 101 is de verbindingsweg van Port Angeles op de grens met Canada, naar Los Angeles en dan weer verder richting Mexico. Deze serie bestaat uit ruim 120 aquarellen. Verder zijn er aquarellen te zien uit de serie ‘Home is where I want to be’. Deze aquarellen gaan over de fantasie dat hij overal zou kunnen wonen, een bijzonder actueel onderwerp door de lange periode van de lockdown waardoor we allemaal aan huis gebonden waren.

Kunstenaars moeten hun atelier uit
Het is ook een laatste mogelijkheid om in de voormalige school aan de Zalmstraat 27 in Schiedam Zuid binnen te kijken. In dit gebouw hebben meerdere kunstenaars een atelier. Zij moeten binnenkort van de gemeente het voormalige schoolgebouw verlaten. Er is nog geen vervangende ruimte. Deze week werden hierover raadsvragen gesteld. Dat kun je onder deze link lezen:
17-6-2021 - Raadslid wil af van onzinverhalen over nieuwe locaties voor kunstenaars
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/raadslid-wil-af-van-onzinverhalen-over-nieuwe-locaties-voor-kunstenaars

Foto: Henny van Leeuwen, serie: Home is where I want to be, No: 110, The Woorden House, aquarel 2019, 15 x 10 cm

download

20-06-2021