Hennepplantage op de weekmarkt in Schiedam

Hennepplantage op de weekmarkt in Schiedam

SCHIEDAM - Vandaag waren Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam, de politie en meetbedrijf Stedin op de weekmarkt in Schiedam actief met een hennepplantage. Het publiek mocht een kijkje nemen in de hennepkwekerij; dat was zelfs de bedoeling.

plant4 (2)

Stedin heeft de beschikking over een container met daarin alle attributen die illegale kwekers nodig hebben voor hun teelt. Deze container wordt geplaatst op locaties waar veel publiek komt. De medewerkers van Stedin, T&H en politie laten het publiek zien wat er allemaal komt kijken om hennep te verbouwen. Geenszins om hen op een idee te brengen, maar wél om aan hen te laten zien wat de gevaren zijn van zo'n plantage.

Het verhoogt de risico's op brand in een pand aanzienlijk. Dat is heel slecht voor de eigenaar van een pand én voor de omwonenden. Brand kan leiden tot aanzienlijke schade én kan mensenlevens in gevaar brengen. Daarom is het heel belangrijk op de hoogte te zijn van de gevaren en van de signalen hoe je een hennepkwekerij bij je in de buurt kunt herkennen. Het doorgeven aan de autoriteiten van een vermoeden van een kwekerij in je omgeving, is voor de veiligheid van je eigen gezin en de veiligheid van de mensen in je buurt. 

Vandaag stond deze mobiele demonstratie-hennepplantage voor de eerste keer in Schiedam. Morgen staat deze demonstratie-unit op de markt in Vlaardingen centrum.

Het merendeel van de planten in de demo-container is van plastic. Om de bezoekers ook de echte hennepplanten te kunnen laten zien, staan er ook enkele echte planten in, zoals de medewerker van T&H hieronder laat zien. Het gaat de kwekers niet om de blaadjes van de planten (tweede foto onder) maar om de pluizige 'bolletjes' die aan de plant groeien (eerste foto onder). 

Foto's (c) De Schiedammer Online

plant3

plant2

15-10-2021