Henk Lindenburg, molenaar van De Walvisch, onverwacht overleden

Henk Lindenburg, molenaar van De Walvisch, onverwacht overleden

SCHIEDAM - Vrijwillig molenaar van Molen De Walvisch Henk Lindenburg (73) is onverwacht overleden. Het bericht van zijn overlijden meldt Stichting De Schiedamse Molens en Molenwinkel De Walvisch vandaag. Henk, die in Schiedam woonde en afkomstig was uit Haarlem, vierde 19 juli zijn verjaardag.

walvr2

"Met diepe verslagenheid kregen we bericht van het plotselinge overlijden van onze molenaar Henk Lindenburg. We kunnen het eigenlijk nog niet geloven... Vanmorgen is De Walvisch in de rouwstand gezet en ook de andere Schiedamse molens zullen vandaag in de rouwstand gaan als eerbetoon aan deze enthousiaste pleitbezorger van molens in het algemeen en de Schiedamse molens in het bijzonder.

We verliezen in hem een prachtmens. Altijd opgewekt en humor. Kortom, we gaan Henk enorm missen en dat besef moet eigenlijk nog komen.

Namens het bestuur, medewerkers en vrijwilligers wensen we iedereen alle kracht en sterkte toe en rest ons niets anders te zeggen dan bedankt Henk!", zo meldt Stichting De Schiedamse Molens vanmiddag op de Facebook-pagina van Molenwinkel De Walvisch.

Henk ging op 1 juli 2013 met pensioen. Hij werkte toen ruim 44 jaar bij de TU in Delft. Hij was hoofd van de Flight/Technical Department. Henk was ingenieur mechanical engineering.

koornbloemen
Foto's geheel boven en foto onder het intro: molen De Walvisch in rouwstand
Onderste foto: molen De Drie Koornbloemen in de rouwstand
(foto's door Louise Melchers)

31-07-2023