Help de natuur in de Zuidbuurt

Help de natuur in de Zuidbuurt

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Op 25 januari a.s. organiseert Natuurlijk Waterweg-Noord van 20.00 tot 21.30 uur een startavond om de natuur in de Zuidbuurt in Vlaardingen te versterken.

Aan Natuurlijk Waterweg-Noord is gevraagd om deze in kaart te brengen. Natuurliefhebbers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden uitgenodigd om naar deze avond aan de Zuidbuurt 89, 3132 KA Vlaardingen te komen.

Meer informatie en opgeven bij voorzitter@waterweg-noord.knnv.nl

Na aanmelding ontvangt een ieder nadere details.

Natuurlijk Waterweg-Noord kreeg een vraag van de Ondernemersvereniging Zuidbuurt voor ideeën om de biodiversiteit op hun terrein te bevorderen. Met deze vraag is Natuurlijk Waterweg-Noord erg blij want op deze manier geven deze ondernemers aan dat zij de biodiversiteit op hun terreinen willen versterken.

Het plan is een inventarisatie van een beperkt aantal soorten. Het gaat om de volgende soorten en soortgroepen: huismussen, gierzwaluwen, vleermuizen, wilde bijen en vlinder. Van deze inventarisatie wordt een verslag gemaakt en een keuzepakket samengesteld waaruit de bedrijven kunnen kiezen.

Wat is en doet Natuurlijk Waterweg-Noord (KNNV)?
Natuurlijk Waterweg-Noord staat voor samenleven met de natuur. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, natuureducatie en natuurbescherming in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

Vanaf 1988 is de vereniging gevestigd in natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Per gemeente is er een contactpersoon waar je vragen kunt stellen.

Natuurlijk Waterweg-Noord een werkgroep van Floron en SOVON.

Tekst: door Natuurlijk Waterweg-Noord (KNNV)
Foto: natuur in de Zuidbuurt, foto collectie Natuurlijk Waterweg-Noord (KNNV)
(infotorial)

20-01-2023