Komt de Schiedamsche toverdrank op tijd klaar?

Heksen met handen in het haar

Heksen met handen in het haar

SCHIEDAM - Op donderdag 26 oktober tussen 16.00 – 20.00 uur is er weer de Halloween Griezeltocht op de Hoogstraat in Schiedam Centrum. Twee heksen zijn op zoek naar het ontbrekende ingrediënt voor hun toverdrank. Het schijnt dat dit ergens op de Hoogstraat te vinden is. Kinderen worden gevraagd mee te werken. De toverdrankketel staat al te pruttelen op de Hoogstraat nummer 182. Zonder het ontbrekende ingrediënt heeft dit enorme gevolgen voor het voortbestaan dan de heksen…

Centrummanager Pim Schenkelaars lacht geheimzinnig: "Halloween is een geliefd evenement bij groot en klein. Het groeit steeds meer uit tot een totaalbeleving in ons  centrum. Waar we eerst de halve Hoogstraat gebruikten, zijn we nu zover dat er in heel de  straat griezelige opdrachten bij ondernemers staan.” "In de steeg bij het Jenevermuseum is  het superspannend met acteurs en verlichting die aan en uit gaat ", glimlacht Kitty  Buijtendijk . Als eventmanager werkt ze samen met de ondernemers, Melanie van Het  Danskantoor en acteurs Bep & Tilly aan de Griezeltochtopdrachtjes en aankleding op de  Hoogstraat. "We hebben dit jaar een langere route. Het is altijd een uitdaging om bezoekers  betrokken te houden, maar bij Halloween wil iedereen alles zien. Het is echt een uitje met  het gezin. Een mooie mix van spanning met een vleugje humor voor kinderen tot 12 jaar."

Startpunt
Heksen Bep en Tilly staan op donderdag 26 oktober al voor hun busje op het Koemarkt pleintje. Bep en Tilly zijn de groenten/kruiden toeleveranciers van heksen. Ze verbouwen zelf ook magische kruiden en planten. Maar er is iets niet goed gegaan…

Kom je helpen?
Haal binnenkort jouw stempelkaart bij de ondernemers op de Hoogstraat met de poster op  hun raam en neem hem donderdag 26 oktober mee! Ben je 'm vergeten? Geen probleem, op  die dag zelf hebben de heksen er ook nog wel een stuk of twee. Trommel je vriendjes en  vriendinnetjes en familie op en ga in een lange stoet over de Hoogstraat. Hand in hand, wel  zo veilig. Doe mee met opdrachten als leren vliegen (op een bezem), geur herkennen, voelen, grabbelen, gooien en zorg dat jouw stempelkaart lekker vol raakt.

Ook in Winkelcentrum Passage Schiedam
Vergeet niet om in Winkelcentrum Passage Schiedam een foto te maken bij de photobooth,  nu jij er zo mooi en griezelig uitziet!

Eind goed, al goed?
Lever je kaart aan het einde van de route in bij Hoogstraat 182 (Peachy Juicery) en kies het 
ingrediënt, dat volgens jou echt in de toverdrank moet. Gooi het erbij. En afwachten maar…

(infotorial)

03-10-2023