Heel Schiedam bakt... beeldige taarten

Heel Schiedam bakt... beeldige taarten

SCHIEDAM - De Stichting KunstWerkt in Schiedam bestaat dit jaar 30 jaar, reden voor een verjaardagstaart. Daarom daagt kunstenares Yvon Koopman een aantal kunstenaars uit om ter ere van het jubileum een kunsttaart te maken. Niet om op te eten, maar wel om je ogen goed de kost te kunnen geven.

De kunsttaarten vormen tezamen een kleine tentoonstelling, Beeldige taarten, die vanaf 26 juni aanstaande te zien zal zijn in de etalage van taartenwinkel Pita Delicatessen aan de Hoogstraat (68-72) te Schiedam. De opening van deze tentoonstelling vindt plaats op 26 juni, de eerste dag van het landelijke Open Atelierweekend op 26 en 27 juni 2021.

Daarnaast nodigt Yvon Koopman alle Schiedammers uit om, geïnspireerd op de kunsttaarten van de Schiedamse kunstenaars, zelf aan het bakken te gaan. Ze looft een trofee uit voor de lekkerste taart. Een deskundige jury zal op zondag 1 augustus tijdens een verjaardagstaarten-proeverij in Ruimte in Beweging in de Boterstraat 88 in Schiedam de winnaar bekendmaken.

Foto's: taart boven het artikel door Tilly Hester (zie de afbeelding in haar geheel door erop te klikken), taart onder door Yvon Koopman

taartyvon

27-05-2021