Heb je voor je laadpaal thuis ook een laadpas nodig? 

Heb je voor je laadpaal thuis ook een laadpas nodig? 

SCHIEDAM - Tegenwoordig is het zeer eenvoudig om een laadpaal thuis te installeren. Iedereen met een elektrische auto zou dit moeten overwegen vanwege de verschillende voordelen die dit met zich meebrengt.

Als je van plan bent om een laadpaal thuis te installeren, dan moet je ook zeker nadenken over de manier van opladen. Je kunt er namelijk voor kiezen om de laadpaal te gebruiken met een laadpas, maar je kunt ook kiezen voor een laadpaal zonder laadpas. In deze blog vertellen we je meer over de voor-en nadelen die hierbij komen kijken. 

Opladen zonder een laadpas
Het is mogelijk om gebruik te maken van je laadpaal zonder dat je hier een laadpas voor nodig hebt. Dit is zeker makkelijk als je bedenkt dat je alleen de kabel aan je auto moet aansluiten om hem op te laden. Wanneer je auto is opgeladen, dan is het een kwestie van loskoppelen en wegrijden. Opladen zonder een laadpas is dan ook de eenvoudigste en makkelijkste manier om dit te doen. In dit geval zegt men wel eens dat het gemak de mens dient en dat is zeker zo bij een laadpaal thuis die zonder een pas functioneert. 

Opladen met een laadpas 
De mogelijkheid om middels een laadpas gebruik te maken van je laadpaal thuis is ook mogelijk. Dit kun je door het bedrijf, die je laadpaal thuis installeert, laten instellen. Opladen met een laadpas werkt min of meer volgens dezelfde structuur als het opladen zonder een pas. Alleen zijn er een aantal aspecten die hieraan gekoppeld zijn.

Zo kun je met een oplaadpas instellen wie gebruik mag maken van de laadpaal. Je kunt het zien als een soort beveiliging op je laadpaal. Zo kan niet zomaar iedereen zijn of haar elektrische auto opladen aan jouw laadpaal. Dit is met name handig als de laadpaal vrij bereikbaar is en niet op je eigen terrein staat. Op deze manier is het niet mogelijk voor iedereen om gebruik te maken van de laadpaal. Wil je de laadpaal laten installeren met de laadpas functionaliteit? Neem dan eens laadkompas. Zij kunnen de laadpaal voor je installeren met deze ingebouwde functie!

Tekst: Equote
Foto: Jan Schrijver

30-12-2021