HCC op klein veld maat te groot voor Excelsior'20

HCC op klein veld maat te groot voor Excelsior'20

CRICKET - In de Topklasse cricket bleek HCC vandaag op eigen veld te sterk voor Excelsior'20. Er werd gespeeld op het bijveld, omdat het hoofdveld niet bespeelbaar was.

Foto's door Jos van Deventer

De Hagenaars wonnen de toss en kozen ervoor met fielden te beginnen. Openers Tim Etman (16) en Luuk Kroesen (14) konden niet echt potten breken. Dat deed Lorenzo Ingram wel met een fraai totaal van 69 runs. De laatste maanden vormde Ingram productieve partnerships met de andere buitenlandse speler, Tristan Stubbs, maar die is er niet meer bij, want hij is weer naar Zuid-Afrika vertrokken. Stan van Troost (28), Niels Etman (17) en David Woutersen (17) kwamen nog in de dubbele cijfers. Na 43.2 overs waren alle Schiedamse wickets gevallen: 180 all out. 

HCC wist dit totaal voor slechts 4 wickets te passeren: 181 voor 4 in 39.3 overs. Aanzienlijke scores waren er aan bat voor Crowley (93, not out) en Staal (50, not out). Klaas Roelfsema, Niels Etman en Lorenzo Ingram kregen als bowlers elk een wicket op hun naam. Het vierde Haagse wicket was een run out (door Tim Etman). 

In de Hoofdklasse werd de wedstrijd Hermes-DVS - Rood en Wit afgelast omdat er te veel water op het veld stond, ondanks de verwoede pogingen van heel veel blauwwitten om de drainage een handje te helpen. 

 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

01-08-2021