HC Schiedam Dames 2 is kampioen en promoveert

HC Schiedam Dames 2 is kampioen en promoveert

HOCKEY - HC Schiedam Dames 2 promoveert naar de Reserve Overgangsklasse. Op overtuigende wijze zijn de dames erin geslaagd het kampioenschap binnen te halen in een sterke poule.

Met achttien keer winst, twee gelijke spelen en slechts één verloren partij zijn de dames niet meer door hun concurrenten in te halen.

Komende zondag spelen de dames hun laatste wedstrijd van het seizoen thuis tijdens de eerste lustrumviering van HC Schiedam. In 2021 bestond HC Schiedam, voortgekomen uit fusie tussen Spirit en Asvion, vijf jaar. Wegens de coronamaatregelen kon het lustrum vorig jaar niet worden gevierd en wordt dit nu gedaan. 

"De selectie voor Dames 2 is voor het komende seizoen nagenoeg rond", zo laat teammanager Vincent Silvis weten. De selectie bestaat uit zestien dames. De leeftijden van de dames variëren van 18 tot 30 jaar. 

Bij de eerste teams is de Hoofdklasse het hoogste niveau, Promotieklasse het niveau eronder en heb je vervolgens de Overgangsklasse. Dames 1 van HC Schiedam speelt Overgangsklasse.

Bij de tweede teams is de Reserve Hoofdklasse het hoogste niveau, met daaronder de Reserve Overgangsklasse. 

In de zaalcompetitie speelt Dames 2 na het ook in de zaal behaalde kampioenschap op het allerhoogste niveau voor tweede teams, de Reserve Topklasse. 

Foto: teamfoto door Vincent Silvis

07-06-2022