HBSS wint opnieuw en slaat gat van acht punten

HBSS wint opnieuw en slaat gat van acht punten

VOETBAL - Vorige week al behaald door HBSS, was het nu aan de ploeg van Toon Wolters om de verkregen titel ‘Wintermeister’ in de derde klasse D met een zege meer glans te geven. Dat lukte met 2-0 in de semiderby tegen Victoria'04.

Thuis, op een ijzig koud Harga, was het Vlaardingse Victoria’04 van oefenmeester Raymond Kraaijbeek een stevige tegenstander. De promovendus uit Vlaardingen schroomde niet de duels aan te gaan en bleef de gehele wedstrijd gevaarlijk middels het dynamische middenveld. Geen enkele keer leek het echter op Oranjes laatste agressieve schouwspel in Qatar en zodoende konden beide teams na afloop gezamenlijk genieten van een heerlijk buffet waarmee de eerste seizoenshelft in stijl werd afgesloten. 

De wedstrijd kende een afwachtend begin, maar was voor een neutrale toeschouwer zeker het aankijken waard. Waar het eerste doelpunt zou vallen was de vraag al moet gezegd dat HBSS voetballend wel de baas op het veld was. Beide keepers hoefden niet echt gestrekt te gaan totdat na een goed half uur spelen de niet geheel consequent leidende scheidsrechter wijfelend naar de stip wees in het voordeel van de thuisploeg. De overtreding binnen de beruchte lijnen op Batuhan Saglam was licht te noemen maar na enig nadenken besloot de leidsman een elfmetertrap te geven. Dit buitenkansje is tegenwoordig prooi voor captain Berkan Bayraktar die de voorsprong voor het Oranje uit Schiedam zeer beheerst op het scorebord schoot (zie afbeelding boven het artikel). (voor videobeelden van de genomen strafschop zie hier)

HBSS rook zijn kansen om het nog voor rust af te maken en dat geschiedde ook. Een kleine tien minuten later namelijk was het goudhaantje Joel Meijnckens die een goede individuele actie afsloot met een vlammend diagonaal schot in de verre hoek waarmee hij de Vlaardinger doelman verslagen achterliet. 

De ruststand was hiermee bereikt en in het tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde, Victoria’04 wilde wel maar was niet bij machte om het de soevereine defensie van de Schiedammers echt lastig te maken. Onder aanvoering van de immer betrouwbare doelman Steven Lugtmeier en Leroy van Bueren werd elk Victoriaans initiatief in de kiem gesmoord. Het spel werd iets steviger en enkele gele kaarten aan beide zijden waren nodig om tot rust te komen maar HBSS kwam verder geen enkel moment meer in gevaar tegen een ploeg die zeker nog meer punten gaat pakken in deze afdeling. Als nieuwkomer in de derde klasse verdient Victoria een compliment over de manier waarop het team zich staande houdt. 

HBSS wint dus weer en heeft nu 9 keer winst, één jammerlijk verlies in de opening van het seizoen en een puntendeling op moment suprême toen het ging om de eerste periode titel. Doordat concurrenten nadien echter veelvuldig punten hebben gemorst, heeft de equipe van Toon Wolters momenteel een voorsprong van reeds 8 punten op de runner-up, momenteel Kethel Spaland. 

Vandaar een mooi vooruitzicht richting de door HBSS zo gewenste promotie naar de tweede klasse. De formatie kan dus in een fluwelen zetel aan de tweede seizoenshelft beginnen, op 21 januari thuis tegen vv Rozenburg. "De lijn moet echter wel vastgehouden worden. Gewaakt moet worden voor verslappen, hetgeen de andere titelkandidaten immers de laatste weken hebben laten zien", aldus de technische staf van HBSS. 

Kethel Spaland bond in een uitwedstrijd Vierpolders aan de zegekar: 2-4 winst voor de ploeg uit Schiedam Kethel. De volgende wedstrijd is op 21 januari uit tegen de SC Botlek. Kethel Spaland staat nu op de tweede plaats met 20 punten uit 11 wedstrijden (koploper HBSS heeft 28 uit 11). 

Excelsior'20 won thuis met 3-0 van hekkensluiter VDL. De volgende wedstrijd is opnieuw thuis: op 21 januari tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Excelsior'20 staat op de achtste plaats met 15 uit 11.

11-12-2022