Kethel Spaland verslaat in Vlaardingen de nummer 2, DVO'32

HBSS wint bij VDL en is nu al winterkampioen

SCHIEDAM - HBSS heeft de uitwedstrijd bij VDL met 1-3 gewonnen en weet daardoor nu al dat het de winterstop als koploper van de 3e klasse D in zal gaan. Komende zaterdag staat op Harga de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma tegen Victoria'04.

Een wedstrijd tegen de nummer laatst, is altijd een uitdaging voor een koploper en voor HBSS geldt dat zeker wanneer het VDL betreft. De afgelopen twee keer trok de formatie van Toon Wolters namelijk aan het kortste eind met als bijzonderheid zeker het laatste onderlinge treffen in Maassluis waarin de Schiedammers kort voor het eindsignaal binnen één minuut een voorsprong en gelijkspel uit handen werd gegeven.

Vandaag zou dat anders zijn en HBSS liet zien nu een goed uitgebalanceerd team te zijn dat terug kan vallen op kwaliteit op de reservebank en dat voor elke tegenstander geducht is. Al na 6 minuten spelen rondde Maassluizenaar in Schiedamse dienst, Joel Meijnckens, een puike voorzet bekwaam af en zette de voorsprong op het scorebord: 0-1.

Na een half uur spelen won de immer ijverige Marruchen Zimmerman een kopduel waarmee hij de vrijstaande Klepke bediende. Laastgenoemde wist wel raad met dit buitenkansje en zette de ietwat ruimere voorsprong in de boeken. Hiermee was de 0-2 ruststand bereikt.

HBSS ging in het begin van de tweede helft door met waar het de eerste helft volop mee bezig was: met gevarieerd spel en met gebruikmaken van de snelheid van Santos en Meijnckens. De VDL-defensie werd bij tijd en wijle horendol gelopen. HBSS verzuimde verder afstand te nemen en liet VDL in de wedstrijd komen. Een doelpunt van Kees Ketting bracht de spanning terug en de ploeg van trainer Henk Salari rook zijn kansen.

Captain Van Bueren, zelf zeker een van de uitblinkers deze middag, pepte zijn ploeg op en vanuit een vrije trap van Klepke was hij degene die onrust veroorzaakte in de zestien voor de Maassluise doelman. Ergens onderweg werd de bal van richting veranderd waarmee Klepke zijn tweede doelpunt van de middag op naam kreeg. Na dit doelpunt kwam HBSS niet meer in gevaar en kon het team het resultaat beheerst over de streep trekken. Door de overige uitslagen is HBSS nu reeds winterkampioen want de voorsprong op de naaste belagers is opgelopen tot minimaal zes punten. Met de thuiswedstrijd tegen Victoria’04 nog voor de boeg weten de Harga-manschappen dat er een mooie tweede seizoenshelft op het programma komt te staan.

HBSS staat met 25 punten uit 10 wedstrijden bovenaan in 3D. Naaste belager DVO'32 staat op 19 uit 10. DVO'32 kreeg gisteren met 0-1 klop van vv Kethel Spaland. Boy Bronkhorst was in de 71ste minuut de maker van het doelpunt.

Op de derde plaats staat Vierpolders - eveneens met 19 uit 10. Vierpolders wacht in de laatste wedstrijd voor de winterstop een thuiswedstrijd tegen een Schiedamse opponent, te weten tegen vv Kethel Spaland dat met 17 uit 10 op de vierde plaats staat.

Excelsior'20 verloor uit tegen Meeuwenplaat met 3-0 en staat op de tiende positie met 12 uit 10. Excelsior'20 speelt a.s. zaterdag thuis tegen hekkensluiter VDL.