HBSS viert periodekampioenschap

HBSS viert periodekampioenschap

VOETBAL - Vorige week zaterdag al behaald door HBSS zonder te spelen, maar gisteren kon het oranjeteam van Harga de kurken doen knallen. De ploeg deed dit in stijl en bekroonde de tussentijdse titel met een 2-1 zege op laagvlieger SC Botlek. 

De eerste helft was grotendeels èènrichtingsverkeer waarbij Botlek tot drie keer toe werd gered door het afkeuren van een doelpunt. Twee keer werd captain Berkan Bayraktar afgefloten en de derde keer was het Tobi Fasanya die zijn debuutdoelpunt bij HBSS geannuleerd zag worden. Zodoende werd de rust bereikt met een brilstand en rees er bij de gasten enige hoop op een resultaat deze middag.

Direct aan het begin van de tweede helft leek dit ook een succes te gaan worden voor de ploeg van trainer Ed Ridderhof toen HBSS-balverlies op het middenveld vervolg werd gegeven met een lange bal op de ingebrachte spits. Beheerst maakte deze dit buitenkansje af en voor HBSS was het alle zeilen bijzetten vanaf dat moment. Aan de immer betrouwbare sluitpost Steven Lugtmeier was het te danken dat het bij 0-1 bleef want binnen luttele seconden redde hij twee keer fantastisch op inzetten van de Botlek-voorwaartsen. De katachtige reflex bij de tweede save was er eentje die nog lang bij zal blijven. HBSS zette verder aan en voerde de druk op.

Zonder de snelheid van de geblesseerde Joël Meijnckens en Kevin Edmilson Santos moest het in de aanvalslinie deze dag komen van de routiniers Berkan Bayraktar en Marruchen Zimmerman tezamen met nieuwkomer Tobi Fasanya. Door een omzetting van coach Wolters rukte ook Leroy van Bueren aan richting de voorhoede en deze overmacht aan kwaliteit werd SC Botlek te machtig. Aanvoerder Bayraktar schoot twintig minuten voor tijd goed diagonaal binnen vanuit de draai. Daarmee kwam de stand meer dan terecht op gelijke hoogte: 1-1.

Even leek het erop dat allen genoegen namen met een puntendeling maar drie minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter van Polanen dacht spelmaker Batuhan Saglam daar toch iets anders over. Vanaf ruim twintig meter vuurde hij een pegel af die door keeper Rijsdijk weliswaar nog verder de kruising in werd geduwd maar het bleek een wonderschone treffer die HBSS alsnog aan de zege hielp: 2-1.

Rustig werden de laatste minuten uitgespeeld waarna de eerste prijs van het seizoen gevierd kon worden met bloemen, een periodeschaal en overwinningschampagne uitgereikt door bestuurslid Hen Bras, een aantal vaste supporters en ereleden van de Oranjehemden. Door het verlies van Kethel Spaland is de voorsprong op de nieuwbakken runner up Meeuwenplaat nu 12 punten maar hebben de Schiedammers ook nog een wedstrijd tegoed waardoor het verschil op kan gaan lopen tot een aantal dat gelijk staat aan 5 winstpartijen . Zowaar zullen de èchte kampioenskurken dan dus ergens in april definitief ontkurkt kunnen gaan worden. 

Volgende week treft HBSS de geplaagde Broekpolder-bewoners van Deltasport die gisteren een mooie en voor hen zeer welkome zege behaalden op de winnaar van de eerste periode , stadsgenoot DVO’32.

Voor de uitslagen van de Schiedamse clubs in 3D zie dit artikel van gisteren.

Foto onder:  Ex-Sparta prof Anthony Bentem speelt volgend seizoen voor HBSS. “Nadat ik aan mijn huidige club vv Hellevoetsluis had aangegeven dat ik ging stoppen daar, heb ik me georiënteerd op de opties dichterbij huis. Hierbij kwam ik al snel terecht bij HBSS, in alles de club die ik zocht. Goed en prettig contact, een mooie accommodatie, een hele goede groep spelers en kwalitatieve welkome versterkingen voor het komend seizoen. Dat alles tezamen met een gedreven trainer die, net als ik, niet graag verliest gaf mij de juiste motivatie daar komend seizoen te gaan spelen", zo stelt de 32-jarige Bentem

bentem

19-03-2023