HBSS verliest op Harga bekerduel tegen Oud-Beijerland

VOETBAL - Met, om uiteenlopende redenen, slechts 14 van de 27 selectie spelers beschikbaar heeft HBSS zaterdag op eigen veld een valse start beleefd bij de start van het seizoen ‘21-‘22. De bekerwedstrijd tegen Oud-Beijerland werd met 1-2 verloren.

Waar in het eerste kwartier een leuk aantal kansen voor de thuisploeg onbenut bleef, werd de rust met de brilstand bereikt. Koud uit de kleedkamer lag de bal al na 22 seconden achter HBSS-doelman Simonis. Een foute inspeelbal van de doelman zelf werd door de voorwaartsen van Oud-Beijerland genadeloos afgestraft.

HBSS reageerde gelaten en het leek alsof de fitheid ontbrak om de wil op te leggen aan de ploeg uit de Hoeksche Waard. Halverwege de tweede helft werd het zelfs 0-2 door onoplettendheden in de Schiedamse defensie. Een kwartier voor tijd kwam de ploeg van Toon Wolters nog terug in de wedstrijd uit een scrimmage, maar een echte wedstrijd werd het eigenlijk niet meer omdat HBSS simpelweg niet bij machte was het zo geliefde spel te spelen.

Een kans in de slotseconde van Leroy van Bueren bleef ook onbenut, nadat even daarvoor ook Klepke en Kizilay al gemist hadden, en dus waren de druiven zuur. "Zaak is om fit te worden en als team op te gaan treden en na de komende oefen- en bekerwedstrijden op 25 september klaar te zijn voor de competitie start tegen ‘buurman’ VFC", zo vindt de technische staf van HBSS.