HBSS naar 2e ronde nacompetitie voor promotie 

HBSS naar 2e ronde nacompetitie voor promotie 

VOETBAL - Derdeklasser HBSS heeft de uitwedstrijd tegen tweedeklasser Charlois vandaag met 0-2 gewonnen en gaat daarmee - op jacht naar promotie - door naar de volgende ronde.

Met enige vrees zag HBSS de eerste ronde wedstrijd tegen Charlois, ‘degradant’ uit de tweede klasse, tegemoet. Enkele spelers die de afgelopen weken rust gekregen hadden van trainer Toon Wolters, moesten vandaag aan de spreekwoordelijke bak en lieten ook geen verstek gaan. ‘Goudhaantje’ Marruchen Zimmerman en captain Berkan Bayraktar konden zich weer in de voorhoede nestelen en dit betaalde zich uit. Op slag van rust tikte Bayraktar een afgeslagen bal binnen en na een minuut of 10 In de tweede helft kopte dezelfde Bayraktar de bal netjes tegendraads achter de verslagen goalie van Charlois. Deze goal kwam tot stand na een mooie combinatie tussen Saglam en Santos Oliviera die over de rechterkant de achterlijn haalde en de aanvoerder van de Schiedammers op maat bediende.

Charlois liet geen enkel moment in de wedstrijd merken aanspraak te maken op verlenging van het tweedeklasserschap en moest uiteindelijk berusten in de degradatie. HBSS, onder souvereine defensieve leiding van Leroy van Bueren, gaf geen kans weg en kon in het slotstuk nog enkele malen wisselen om diverse spelers rust te geven richting dinsdag wanneer afdelingsgenoot Zuidland wacht voor een onderling treffen dat uit gaat wijzen wie de finale om promotie mag gaan spelen. Dinsdag - om 20.00 uur waarschijnlijk - zal afgetrapt worden in Zuidland.

In de reguliere competitie wonnen beide ploegen eenmaal, steeds de thuisploeg, dus wat dat betreft is HBSS in het nadeel (waar de Schiedammers in deze nacompetitie tweemaal achtereen uitspelen, en waar Zuidland beide keren op het eigen Voorne-Putten af kan trappen). Het is hoe dan ook een interessante ontmoeting van twee ploegen die allebei de ambities hebben een niveau te stijgen.

Foto: aanvoerder Berkan Bayraktar (bron foto HBSS)

11-06-2022