Komende zaterdag in Schiedam de derby tussen koploper en nummer 2

HBSS én Kethel Spaland én Excelsior'20 winnen met 3-1

VOETBAL - In de derde klasse D heeft koploper HBSS op Harga met 3-1 gewonnen van OVV. Kethel Spaland, de nummer 2, won de semiderby uit tegen Delta Sport met 1-3. Komende zaterdag staat in Schiedam Noord de derby Kethel Spaland - HBSS op het programma. Ook Excelsior'20 won vandaag op Thurlede tegen Rozenburg en deed dat met dezelfde cijfers: 3-1.

HBSS - OVV
Op een druilerig Harga moest koploper HBSS vandaag tegen nummer 6 OVV. De enige ploeg waar de equipe van trainer Toon Wolters dit seizoen tot nu toe van verloren heeft. In verband met het overlijden van de vader van speler Kevin Santos ving de wedstrijd aan met een minuut stilte.

In de vierde minuut kwam OVVvia een werkelijk schitterend schot via de onderkant lat van aanvoerder Pascal van Hulst al vroeg op voorsprong. Kort daarna moest keeper Steven Lugtmeijer van de thuisploeg zijn niet geringe kwaliteiten aanspreken om een grotere voorsprong van de gasten uit Oostvoorne te voorkomen. Na 10 minuten gooide de thuisploeg de schroom van zich af. Eerst kopte good old Marruchen Zimmerman net over. Hetzelfde lot had een kopbal van aanvoerder Berkan Bayraktar uit een voorzet van Aran Bekaroe. OVV  loerde op de counter via de aanspeelpunt Van Hulst maar keeper Lugtmeijer toonde zich bij de spaarzame uitstoten een betrouwbare sluitpost.

HBSS had het meeste balbezit maar pas rond de 35ste minuut kwam de verdiende gelijkmaker. Uit een voorzet van links van Yassine Belghar kopte Naigy Klepke de bal terug op Bayraktar die de bal binnen gleed. Nog geen twee minuten later ging Klepke alleen op keeper Limber van der Horst af maar de laatste wist de bal hoekschop te tikken.

In  de rust predikte Wolters geduld bij zijn ploeg. Het intensieve verdedigen van de bezoekers zouden ze niet nog een helft volhouden. De oranjehemden kwamen goed uit de rust. Binnen 10 minuten werd eerst een kopbal van Zimmerman van de lijn gehaald, belandde een kopbal van Bayraktar op de lat en schoot Batouan Saglam een bal net voorlangs.

In de 54ste minuut was het dan toch topscorer Joel Meijnckens die na een op snelheid uitgevoerde individuele actie de bal onder Van der Horst binnenschoof (2-1). Niet veel later kreeg dezelfde Meijnckens via Belghar de bal voor zijn voeten en was de 3-1 een feit. De verdediging van de thuisploeg onder leiding van Levi Spencer en Leroy van Bueren dichtte waar nodig de gaatjes en de voorwaartsen probeerden de voorsprong uit te bouwen. Twintig minuten voor tijd spatte een verwoestend schot van Meijnckens op de vuisten van Van der Horst waarna de rebound van Klepke naast de verkeerde kant van de paal belandde. Het laatste kwartier werden de ruimtes aan beide zijdes groter waardoor het spel op en neer golfde. Van Hulst dwong met een geplaatst schot keeper Lugtmeijer nog tot een knappe redding.

Invallers Dikkie Bontes, Randy Vilhenna en Obrean Cronie werden ingebracht voor o.a. de weer teruggekeerde Siebren Hoekstra. In de laatste 10 minuten waren de bezoekers nog dicht bij de aansluitingstreffer via een bal op de lat en vlak voor tijd een in verband met buitenspel afgekeurde goal.

Met een voorsprong van 8 punten gaat de koploper volgende week op bezoek bij runner up Kethel Spaland. De Schiedamse derby belooft net als de eerdere wedstrijd weer een spannende pot te worden.

Delta Sport - Kethel Spaland
Kethel Spaland kwam in Vlaardingen tegen Delta Sport al na 16 minuten op voorsprong door een doelpunt van Tim Lansbergen. Tien minuten later verdubbelde Chris Delgado de marge: 0-2. In de 61ste minuut bracht Delta Sport de spanning terug: 1-2. Vijf minuten voor tijd betekende een doelpunt van Imad Mezraoui de 1-3 eindstand.

Excelsior'20 -  Rozenburg
In de 21ste minuut kwam Excelsior'20 via Joel de Windt op 1-0. In de 37ste minuut was het opnieuw Joel die doel trof. "Hij zet goed door in een duel en draait met links naar de verste hoek! Keeper tikt 'm nog net even aan!", zo schrijft Excelsior'20 op twitter. Ongeveer 10 minuten in de tweede helft veroorzaakte doelman Robin Hos een strafschop. Dat betekende een gele kaart voor de doelman en de aansluiting voor de Rozenburgers. In de 70ste minuut gooide de Schiedamse verdediger Maurice de Bliek de wedstrijd bij een scrimmage in het slot: 3-1. Excelsior'20 staat op de 7e plaats en dat is net in het linker rijtje.

Foto's: het tweede doelpunt van Excelsior'20 (foto's door Robert Schaeffer)