HBSS buigt achterstand tegen OVV om in winst

VOETBAL - Op het zonnige Hargapark heeft HBSS tegen OVV uit Oostvoorne een 2-1 zege geboekt. Het was een verdiende maar wederom zwaarbevochten overwinning.

De bezoekers waren de laatste weken op dreef terwijl de brigade van Toon Wolters zich moest herpakken na de verdiende midweekse nederlaag tegen MVV'27.

De eerste helft had de thuisploeg een veldoverwicht zonder dat dit tot grote kansen leidde. Na twintig minuten kwam OVV uit het niets op 0-1. De oranjehemden herpakten zich wel en schoten via Leroy van Bueren de gelijkmaker binnen. De scheidsrechter annuleerde deze treffer echter vanwege vermeend buitenspel.

In de rust instrueerde trainer Wolters zijn manschappen om geduldig te blijven op zoek naar het gewenste resultaat. Vlak na rust belandde een vrije trap van Naigy Klepke van grote afstand via de vingertoppen van de bezoekende keeper bovenop de kruising en een minuut of vijftien later schoot Issy Adsalmis van net buiten het strafschopgebied ook bovenop de lat.

De thuisploeg leek dure punten op weg naar het bereiken van de derde plaats en een daarbij behorende plek in de degradatie/promotiepoule te verliezen. Trainer Wolters bleef zijn ploeg naar voren stuwen en de thuisploeg was ook de tweede helft weer de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd kopte Erikson snoeihard via de onderkant lat een strak genomen hoekschop van Klepke binnen achter de uitstekende keeper van de bezoekers (1-1).

Uit de manier waarop de HBSS- spelers elkaar opjutten om ook nog op zoek te gaan naar de overwinning bewees het besef bij de spelers van het belang van een overwinning op dit tijdstip van de competitie. In de blessuretijd van de wedstrijd wist de van een blessure herstelde Issy Adsalmis op schitterende wijze een vrije trap van net buiten de zestien met effect binnen te schieten (2-1).

Nog was het niet gedaan voor de toeschouwers. Levi Spencer wist zich met een uiterste krachtsinspanning ten koste van een blessure nog voor een ingeschoten bal te werpen en in de dying seconds belandde een mooi genomen vrije trap van de aanvoerder van OVV nog op de lat boven keeper Serhan Tenekecioglu. Even later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en konden de Schiedammers een verdiende overwinning bijboeken.