HBSS bereikt na doelpuntrijk duel de nacompetitie

VOETBAL - De brigade van Toon Wolters legde vandaag een prima partij op de mat wat voor HBSS resulteerde in een 0-6 overwinning uit bij Vlotbrug. De Schiedammers komen nu in de promotie-degradatie nacompetitie voor de 2e klasse.

Vanaf de eerste minuut joegen de Schiedammers als collectief op de benodigde overwinning. Na een kwartier wist de debuterende pas 15-jarige (!) Vlotbrug-keeper Sven Kolders al zijn eerste van vele reddingen van deze middag te verrichten nadat Naigy Klepke op hem afkwam. De bal leek via de  vingertoppen van Kolders alsnog over de doellijn te gaan maar een verdediger wist redding te brengen.

Na 20 minuten kwam dan toch de voorsprong voor de bezoekers. Leroy  van Buren kopte met zijn hoofd uit een hoekschop van Klepke 0-1 binnen. Even later scoorde dezelfde Klepke uit een pass van Batuan Saglam. Maar deze werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd.

Issy Adsalmis was daarna twee keer dichtbij een uitbreiding van de score. Maar de lat en weer keeper Kolders stonden een treffer van de linkspoot in de weg. Uit weer een corner van Klepke wist Adsalmis snoeihard via een halfvolley dan toch de 0-2 te scoren. Zo bereikten de oranjehemden, waar zeker de eerste helft Aran Bekaroe de mogelijke gaten op het middenveld dicht liep, met een comfortabele voorsprong de rust.

Na de rust gingen de bezoekers door waar ze gebleven waren. In de 47ste minuut ging een schot van Klepke op de lat. Korte tijd later bereikte Yassine Belghar met een heerlijke voorzet het hoofd van good-old Ippy Kizilay die prima de 0-3 binnenknikte. Rond de 57ste minuut kwam daar dan de eerste kans voor de thuisploeg maar keeper Serhan Tenekecioglu redde bekwaam.

Na een kwartier in de tweede helft was het weer Van Bueren die een hoekschop van wederom Klepke binnenkopte (0-4). Wolters bracht Samir Bouchattaui binnen de lijnen als spits voor de moegestreden Kizilay. De jonge aanvaller zorgde kort daarna voor de 0-5.
De laatste 20 minuten gebeurde er weinig meer. In de voorlaatste minuut bereikte Miloud Bel Hassani met een lange bal Klepke die de eindstand op 0-6 bracht.

De equipe van Wolters was vandaag een sterk collectief tegen een Vlotbrug waar de jonge doelman Kolders aan geen doelpunt schuld had en waar hij de schade qua doelpunten nog wist te beperken.