Handen uit de mouwen voor NL-Doet

Handen uit de mouwen voor NL-Doet

SCHIEDAM - Op 9 verschillende plekken in Schiedam hadden vrijwilligersorganisaties hulp gevraagd in het kader van de nationale NLDoet-actie. Bij de Scouting Tono-groep in Schiedam-Groenoord staken de basketballers van de Yets Foundation de handen uit de mouwen.

Jaarlijks organiseert het Oranjefonds de landelijke NLDoet-actie; één dag in het jaar waarbij  iedereen wordt uitgenodigd om een dag(deel) een vrijwilligersorganisatie te komen helpen.  Koning Willem Alexander en Koningin Maxima gingen zelf aan de slag voor kwetsbare  buurbewoners in Badhoevedorp.

In Schiedam was de Scouting Tono-groep één van de negen vrijwilligersorganisaties de  actief was. De basketballers van de Yets Foundation, allemaal in de leeftijd tussen de 11 en  16 jaar, kwamen de vrijwilligers van de Scouting versterken. Samen zorgden ze er voor dat  een aantal recent gerooide bomen bij het gebouw van de Scouting in Boerderij Landvreugd  aan de Sweelincksingel 7 in Schiedam in stukken werden gezaagd. De takken werden gebruikt om een diervriendelijke haag te maken waar o.a. egels en vogels zich prima in thuis voelen. Daarnaast werden er heel wat reparaties uitgevoerd.

“Heel fijn dat deze gasten kwamen helpen”, aldus Marco Lansbergen, de coördinator voor  NLDoet bij de Scouting Tono-groep. “Er lag heel wat werk, te veel voor onze eigen  vrijwilligers, die natuurlijk zelf ook bezig waren om meiden en jongens het spel van Scouting te laten spelen. Dan is heel veel extra handen erg welkom, en er is goed gewerkt vandaag”.

Het was niet de enige locatie waar werd gewerkt. Bij de Scouting Taizé-groep aan de  Schiedamseweg kwamen vrijwilligers van de brandweer in actie. De scoutinggroep heeft het afgelopen jaar hun gebouw aan de buitenkant gerenoveerd en geverfd. De  brandweervrijwilligers zorgen nu voor frisse verf aan de binnenkant. Hierdoor kunnen de  scouts weer in een nog beter opgeknapte ruimte hun avonturen beleven.

Ook bij onder andere de Jacobuskerk, het heemeiland in het Beatrixpark, de Babbersmolen  en de Zeekadetten aan de Maasboulevard werd gewerkt.

240318 NL Doet2

18-03-2024