Gunay Uslu is voor 1e keer in Stedelijk Museum Schiedam en komt snel terug

Gunay Uslu is voor 1e keer in Stedelijk Museum Schiedam en komt snel terug

SCHIEDAM - "Een museum waar je je vrij kunt voelen, een museum dat gastvrij is, dat durft te ontregelen, een museum dat de prijs heeft gewonnen het meest publieksvriendelijke museum van ons land te zijn", zegt Gunay Uslu, staatssecretaris Cultuur en Media.

door Jan Schrijver (artikel en foto's) en Jan Willem de Boer (video-reportage)

Deze lovende woorden over het museum sprak Gunay Uslu in haar speech bij de officiële heropening van het museum. Dat het museum er niet alleen lokaal en regionaal toe doet, maar ook landelijk, blijkt wel uit de toekenning van een forse rijkssubsidie (sinds 2021 voor de duur van vier jaar). De staatssecretaris merkte nog op, dat zij in de beoordelingscommissie had gezeten voor de toekenning van de rijkssubsidies aan musea. 

Na het museum, samen met de burgemeester en de twee buurtplaatjes geopend te hebben, nam Uslu ruim de tijd het museum en de vier vanaf vandaag geopende exposities te bezichtigen. Op de foto boven zie je haar in gesprek met Zoro Feigl, die in de drie verdiepingen van de linker flank van het museum een solo-expositie heeft. 

Ook 'Panorama Schiedam', 'Van oerbeest tot rokende croissant' en de buurtplaatjes-expositie kregen ruim aandacht. In de laatstgenoemde tentoonstelling ging zij ook op de foto met één van de in totaal zo'n vijfhonderd buurtplaatjes. 

jws

Gunay Uslu is niet alleen staatssecretaris van Cultuur maar ook van Media. Ze deed ook dat tweede deel van haar functie eer aan door, na afloop van de rondgang door het museum, alle tijd te nemen voor de lokale pers. 

"Ik moet tot mijn schaamte bekennen nog niet eerder in dit museum te zijn geweest. Een heel interessant museum is het, ik kom snel een keer alleen terug om het museum en de exposities in alle rust te kunnen bekijken", zo beloofde Uslu. 

Hieronder is Nick van Herk van SchieTV in gesprek met Uslu. Van Herk is sinds een jaar door de NOS gedetacheerd bij SchieTV. Hij heeft onlangs vernomen dat zijn detachering in Schiedam met nog een jaar wordt verlengd.

nick2

De reportage van Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam kun je zien door de afbeelding hieronder aan te klikken. 

Lees ook ons eerdere artikel van vandaag:
Staatssecretaris en buurtplaatje knippen het Stedelijk Museum Schiedam open

14-05-2022