Programma 't Huis te Poort 2023-2024 gepresenteerd

Grote namen in 't Huis te Poort

Grote namen in 't Huis te Poort

SCHIEDAM - Het programma voor het seizoen 2023-2024 van 't Huis te Poort is gepresenteerd. Het concertseizoen in 't Huis te Poort gaat op vrijdag 8 september groots van start met het theatrale concert 'Heraclitus, Democritis en andere filosofen in de muziek' door Musica Poetica met een internationale cast onder leiding van Jörn Boysen.

Begin deze maand werd in 't Huis te Poort met een indrukwekkend optreden van de Canadese mezzosopraan Georgia Burashko het concertseizoen afgesloten. Aansluitend werd op deze avond het nieuwe ambitieuze programma voor het seizoen 2023-2024 gepresenteerd, met daarin ruimte voor grote namen én nieuw talent.

Het gaat op vrijdag 8 september gelijk groots van start gaat met het theatrale concert 'Heraclitus, Democritis en andere filosofen in de muziek' door Musica Poetica met een internationale cast onder leiding van Jörn Boysen. Nog veel meer moois zal de maanden daarop volgen met onder meer een concertdiner met sopraan Kate Semmens en klavecinist Steven Devine (zaterdag 13 april 2024), de première van het muziektheaterstuk 'Tre Donne' (vrijdag 31 mei 2024) door Le Nuove Musiche onder leiding van Krijn Koetsveld en – en daar is de organiserende stichting 't Huis te Poort héél trots op – het exclusieve optreden van de wereldberoemde Argentijnse sopraan María Cristina Kiehr, begeleid op vihuela door Ariel Abramovich (vrijdag 15 maart 2024). 

In de wintertijd is er bij wijze van experiment voor gekozen een aantal concerten te verplaatsen naar de zondagmiddag. De reden hiervoor is tweeledig: voor sommige bezoekers is het zeker in de winter prettig om 's avonds niet over straat te hoeven. Daarnaast scheelt het fors in de inmiddels enorm opgelopen verwarmingskosten, omdat de kerk op zondagmorgen al wordt gebruikt door de Oud-Katholieke parochie en dus 'voorverwarmd' is. De stichting gaat te zijner tijd een enquête doen om te te bekijken hoe de concerten op de zondagmiddag bevallen.

Het complete programma is te vinden op de website www.thuistepoort.nl. De papieren versie van de seizoenbrochure is te verkrijgen bij het I-punt in De Waag op de Lange Kerkstraat 39 in Schiedam.

Reserveren is nu al mogelijk voor alle concerten en evenementen. Zeker voor het genoemde concertdiner met Kate Semmens en Steven Devine en het optreden van María Cristina Kiehr zal de belangstelling groter zijn dan het aantal beschikbare plaatsen. Het is dan ook aan te raden snel te reserveren. Dat kan door een mail te sturen naar: advanderkouwe@gmail.com onder vermelding van de concertdatum en het aantal kaarten. U ontvangt dan snel een bevestiging. Betalen kan per bank (het rekeningnummer staat in de bevestiging).

’t Huis te Poort
Dam 28-30
3111 BD Schiedam
www.thuistepoort.nl

Tekst: t Huis te Poort
Foto: seizoenbrochure 't Huis te Poort met daarop María Cristina Kiehr en Ariel Abramovich beeld: ©'t Huis te Poort
(advertentie)

postertjetHuistePoort23_24

23-06-2023