In een container in Schiedam

Grote hoeveelheid vuurwerk gevonden met kracht van handgranaten

Grote hoeveelheid vuurwerk gevonden met kracht van handgranaten

SCHIEDAM/SPIJKENISSE - De politie heeft gistermiddag gemeld dat op donderdagavond 10 november meerdere dozen met Cobra 6 vuurwerk gevonden zijn in een container aan de Nieuw-Mathenesserstraat in Schiedam en in een voertuig aan de Schoutstraat in Spijkenisse.

Het gaat in het totaal om 6105 stuks vuurwerk, dat per stuk dezelfde kracht heeft als een handgranaat. Er zijn drie mannen aangehouden op verdenking van het bezit en handel in professioneel vuurwerk: twee minderjarigen en een 37-jarige man uit Rotterdam.

Illegaal vuurwerk zoals de Cobra 6 heeft een grote ontploffingskracht en is levensgevaarlijk, zeker in grote hoeveelheden, meldt de politie. Daarmee is het opslaan van dit vuurwerk in een woonwijk een enorm gevaar voor omliggende woningen, zo waarschuwt de politie.

De politie had tips gekregen dat de verdachte mogelijk in het bezit was van deze grote hoeveelheid vuurwerk. "Heb jij een vermoeden dat in je buurt illegaal vuurwerk wordt opgeslagen? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000", zo luidt de oproep van de politie om informatie. 

Foto: door Aron van der Wurff - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=75036501

15-11-2022