NL-Alert is verstuurd, ook in Schiedam

Grote brand aan de Keileweg met veel rookontwikkeling

Grote brand aan de Keileweg met veel rookontwikkeling

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Aan de Keileweg in Rotterdam is brand ontstaan met veel rookontwikkeling. Om 08.05 uur is door de autoriteiten ook in Schiedam een NL-Alert verstuurd.

"Er is brand ontstaan aan de Keileweg in Rotterdam. Het zou gaan om een loods met houtopslag. Brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig om de brand te bestrijden", zo wordt om 07.50 uur gemeld door de autoriteiten.

Om 08.01 uur wordt gemeld: "Hulpdiensten hebben opgeschaald naar een gecoördineerde aanpak (GRIP 1). Blijf weg van de Keileweg en geef hulpdiensten de ruimte."

Om 08.12 uur wordt gemeld: "In verband met de grote hoeveelheid rook is er zojuist een NL-Alert verstuurd. De oproep is om uit de rook te blijven. Sluit zo nodig ramen en deuren. Zet ventilatie uit."

Om 08.44 uur wordt gemeld: "De brand is niet overgeslagen naar andere gebouwen. De brandweer beschermt de omliggende panden met een waterscherm. Er zijn geen gewonden gevallen."

83d32187-9a86-4cf1-9dd9-a12c59426bfa

Foto: de situatie om 08.45 uur gezien vanaf Schiedam, de rook trekt over Rotterdam West, de brand is ontstaan en woedt in de circulaire bouwplaats Buurman Rotterdam aan de Vierhavensstraat/Keileweg, tegenoverliggende panden zijn o.m Leen Bakker en Praxis, de hebben enige schade opgelopen zoals gesprongen ruiten en veschadigde logo's, de brandweer heeft tussen de brand en de overliggende panden water gespoten om overslaan van de brand tegen te gaan

Afbeelding: bron https://www.rijnmondveilig.nl/incidenten/brand-in-loods-keileweg-rotterdam/

28-06-2023