Grootschalig uitrukken brandweer wegens rotte eieren lucht

Grootschalig uitrukken brandweer wegens rotte eieren lucht

SCHIEDAM - Vanochtend werd een rotte eieren lucht geroken in de Nieuwe Waterwegstraat en kwam de brandweer er ter plaatse. Inmiddels is de inzet van de brandweer opgeschaald, zo laat RijnmondVeilig net voor twee uur vanmiddag weten.

Vanochtend is een rotte eieren lucht geroken in de Nieuwe Waterwegstraat in Schiedam. "De metingen die worden verricht tonen oplopende waardes aan. De oorzaak wordt onderzocht. Meer informatie volgt", zo laat RijnmondVeilig.nl om 13.58 uur weten. RijnmondVeilig.nl is de gezamenlijke waarschuwingswebsite van o.a. de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, brandweer en politie. 

Er zijn meerdere eenheden van de brandweer - ook uit andere kazerne - uitgerukt naar de Nieuwe Waterwegstraat, die zich bevindt in het havengebied tussen Wiltonhaven, Nieuwe Maas en Wilhelminahaven. 

Het opschalingsniveau is Grip 1, het laagste opschalingsniveau (Grip 5 is het hoogste opschalingsniveau). 

Update:
Om 15.34 uur meldt RijnmondVeilig:
De meetploegen van de brandweer werken samen met DCMR om de bron van de stankklachten te achterhalen. Zodra dat duidelijk is kan een plan van aanpak worden gemaakt om het incident te bestrijden.

Om 16.15 uur wordt hieraan toegevoegd:
De stof die gemeten wordt is een chemische stof die ruikt naar rotte eieren. De hogere waardes worden op dit moment enkel gemeten in het riool en niet op straatniveau.

Om 21.19 uur volgt het laatste bericht:
Een mogelijke oorzaak is gevonden en het riool wordt gespoeld. De gemeente zal een van de rioolputten leeghalen. Alle hulpdiensten verlaten de incidentlocatie en hiermee eindigt de berichtgeving.

05-12-2022