Weekeinde van 6 en 7 april

Groot squash-evenement bij Hermes-DVS

Groot squash-evenement bij Hermes-DVS

SCHIEDAM - Omdat Hermes-DVS dit jaar 140 jaar bestaat, vinden er in het voorjaar van 2024 diverse feestelijke toernooien plaats.

Hierbij organiseert ook de squashafdeling van Hermes-DVS een evenement. Deze sportieve happening vindt plaats op zaterdag 6 & zondag 7 april. Het gaat om een squashtoernooi  voor professionals en één voor amateurs.

Op de 4 squashbanen bij Hermes zullen afwisselend 16 squashprofessionals en 24  amateurspelers hun wedstrijden spelen. Onder de professionals zal een aantal spelers  meedoen die hoog op de wereldranglijst staan. Ook enkele spelers uit de Nederlandse top  zullen aan dit evenement deelnemen, zoals Sam Gerrits, de nummer 2 van het NK 2024 en  Rowan Damming, wereld kampioen U19 in 2022.

De wedstrijden zijn vanaf 09.30 tot 18.00u in het clubgebouw van Hermes aan het Trimpad te bekijken. De toegang is gratis.

Voor de sport squash heb je naast een uitstekende conditie snelle reflexen en een goede  hand-oog coördinatie nodig. Deze fysieke eigenschappen zijn allemaal goed te trainen  waardoor ook de amateurs tot een respektabel niveau kunnen doorgroeien. De sinds kort  Olympische Squashsport is dan ook uiterst gezond voor lichaam en geest.

Hermes-DVS promoot squash dan ook als een sport voor iedereen die een 'total workout' sportbeleving wil hebben. Iedere woensdagmiddag kunnen kinderen onder begeleiding van  een gymleraar spelenderwijs conditie en behendigheid ontwikkelen.

Fotografie
Nathalie Goossens

Fotobijschrift
Joeri Hapers, één van de bezienswaardige deelnemers van het toernooi, Belgisch kampioen.

25-03-2024