Groot Afval the Game ruilfeest voor alle kinderen

Groot Afval the Game ruilfeest voor alle kinderen

SCHIEDAM - Op woensdag 6 maart wordt samen Schiedamse kinderen het duurzaamheidsproject Afval the Game afgesloten. Voor deze finale wordt het kantoor van de Kleine Ambassade aan de Broersvest 205 omgetoverd tot een groot kinderruilfeest.

In de ochtend bezoeken verschillende klassen het feest en zal wethouder Cemil Kahramanoğlu officieel het allereerst Afval the Game keurmerk overhandigen aan basisschool Het Windas. Daarmee laten scholen zien hoe hard zij samen met hun leerlingen werken aan het voorkomen van afval. Vanaf 14.00 uur is het feest gratis toegankelijk voor alle kinderen.

Deze spetterende afsluiting is een samenwerking tussen Afval the Game en Bliep. Het feest komt voort uit de gedachte dat hergebruiken en recyclen belangrijk is voor ons milieu, én dat je anderen blij kunt maken met spullen die jij niet meer gebruikt. Gedurende de middag kunnen kinderen niet alleen nieuwe outfits scoren of speelgoed of andere spulletjes uitzoeken. Ze kunnen onder andere ook hun haar laten stylen of schitteren in de fotostudio. Ook partners zoals Irado, Het Goed, Buurtvrouw, Stichting J&S, Stichting Net Niet Genoeg en kledingbank Groenoord zijn betrokken. Afval the Game is een project van de Kleine Ambassade en de Gemeente Schiedam.

Wat en hoe laat:

09.30 uur                          Start ruilfeest, besloten voor klassen
12.00-13:00 uur               Uitreiking Afval the Game keurmerk door wethouder Cemil Kahramanoğlu
14.00 - 16.00 uur             Ruilfeest voor alle kinderen

Foto
Rick van der Tuin

29-02-2024