Grondprijs bedrijventerreinen in Schiedistrict tot 290 euro per vierkante meter

Grondprijs eengezinswoning sociale sector vastgesteld op 35.000 euro

Grondprijs eengezinswoning sociale sector vastgesteld op 35.000 euro

SCHIEDAM - Voor de ontwikkeling van huurwoningen in de sociale sector zijn de grondprijzen door de gemeente vastgesteld op 35.000 euro voor een eengezinswoning. Voor een zogenoemde niet-grondgebonden woning (appartement) is de grondprijs vastgesteld op 27.000 euro.

Deze vaste grondprijzen gelden bij projecten tot tien woningen. Voor ontwikkelingen van 10 of meer woningen wordt de grondwaarde getaxeerd.

Voor bedrijventerreinen worden tarieven per m2 gehanteerd.
Voor het bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse gelden de volgende prijzen:
Voor de zichtlocaties op de Nieuw-Mathenesserstraat, Maasdijk, Buitenhavenweg en de Van Deventerstraat geldt een tarief van € 275,- per m2. Voor de overige locaties geldt een tarief van € 255,- per m2.

Voor het SchieDistrict, bestaande uit de bedrijventerreinen Spaanse Polder en ’s Gravelandsepolder gelden ongeacht de functie of gebruik de volgende prijzen:
Voor percelen op een zichtlocatie langs de snelweg A20 geldt een tarief van € 290,- per m2.
Voor de zichtlocaties op de ‘s-Gravelandseweg, De Brauwweg, Strickledeweg, Kommiezenlaan en percelen aan de Schie geldt een tarief van € 260,- per m2.
Voor overige gebieden binnen het SchieDistrict geldt een tarief van € 230,- per m2
Onder de hoogspanningsleiding geldt een gereduceerd tarief van € 220,- per m2.

Voor de overige bedrijventerreinen worden geen vaste grondprijzen vastgesteld. Vanwege de incidentele aard van de uitgifte wordt hier maatwerk voor geleverd.

Je leest meer over dit onderwerp in de door de gemeente per 16 mei 2022 gepubliceerde Grondprijzenbrief 2022, onder deze link.

Afbeelding: Op de artist's impression boven het artikel zie je zowel koopwoningen (aan rechter zijde) als huurwoningen (achterkant) staan, in het project In de Buurttuin in Nieuwland, door projectontwikkelaar Van Wijnen, lees meer in dit artikel: Zowel koop- als huurwoningen 120 huizen met tuin 'In de Buurttuin' in Nieuwland 

16-05-2022