In 2022 nieuwe fietsenwinkel in de Gorzen maakte schietincident en brand mee

Groenelaan Tweewielers is failliet verklaard

Groenelaan Tweewielers is failliet verklaard

SCHIEDAM - Jarenlang was Van Leeuwen Tweewielers aan de Groenelaan 48 gevestigd. In december 2021 stopte Jan van Leeuwen ermee. De huurder van zijn pand, die er net als Van Leeuwen een fietsenzaak dreef, Groenelaan Tweewielers B.V., is gisteren door de rechtbank failliet verklaard.

Jan van Leeuwen jr. stopte ermee, met name omdat het moeilijk was om voldoende personeel te vinden voor zijn goed draaiende fietszaak. Dat lees je in dit interview.

Eind november 2021 konden wij melden dat Jan van Leeuwen een huurder had gevonden die in zijn pand vanaf 1 februari 2022 een fietsenwinkel ging drijven, te weten Van Speijk Tweewielers. Van Speijk Tweewielers had toen al drie winkels, waarvan één in Schiedam, namelijk aan de Broersvest.

Het assortiment van de nieuwe fietsenwinkel aan de Groenelaan was anders dan het assortiment van Van Leeuwen Tweewielers. Het verschil ertussen werd nog groter, doordat na enkele maanden de nieuwe winkel ook scooters aan het assortiment wilde toevoegen.

De winkel aan de Groenelaan begon onder de naam Van Speijk, maar ging na enkele maanden verder onder de naam Groenelaan Tweewielers. 

Op 25 februari 2022 werd Groenelaan Tweewielers B.V. aan de Groenelaan 48 opgericht met KvK-nummer  85628646.

In mei 2022 raakte de bedrijfsleider van Groenelaan Tweewielers gewond door een schietincident.

In september 2023 werd de winkel getroffen door een brand

Door de rechtbank in Rotterdam is Groenelaan Tweewielers B.V. op 18 oktober 2023 failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr. P.A. (Paul) Visser. Het insolventienummer is F.10/23/333. 

Foto: archieffoto februari 2022

19-10-2023