Groene Clubavond bij Excelsior'20

Groene Clubavond bij Excelsior'20

SCHIEDAM - In de komende jaren staan voetbalclubs voor een flinke uitdaging: de kosten voor elektriciteit, water, gas en afvalverwerking zullen aanzienlijk stijgen, waardoor contributies in zes jaar tijd met maar liefst 75% kunnen toenemen. Dit blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Energyc in opdracht van de KNVB en Mitsubishi Electric. Investeren in duurzaamheid is cruciaal om een betere financiële positie voor de toekomst te waarborgen.

Dit onderwerp staat aankomende week centraal tijdens De Groene Clubavond bij voetbalclub RKSV Excelsior ‘20 op woensdag 17 april. Tijdens deze avond komen voetbalbestuurders uit de regio samen om informatie te ontvangen over het verduurzamen van hun accommodatie, vragen te stellen en inspiratie op te doen. Over allerlei onderwerpen omtrent verduurzaming: van warmtepompen, tot subsidies, tot het clubhuis van de toekomst.

De avond wordt georganiseerd door de KNVB en duurzaamheidspartner Mitsubishi Electric als onderdeel van De Groene Clubweken, een campagne waarbij voetbalclubs worden geholpen met hun duurzaamheidsdoelstellingen en waarbij drie warmtepompen worden verloot.

Programma
19.30 – 20.00 uur: Inloop
20.00 – 21.30 uur: Inhoudelijk programma:
* Verduurzaming essentieel voor toekomstbestendigheid
* Gezamenlijke inkoop van energie
* Single-Use Plastic verbod
* Advies over warmtepompen en subsidies
* Best practices uit de regio
* Innovation Clubhouse
21.30 – 22.00 uur: Napraten & borrel

Deze avond biedt een uitstekend inzicht in wat er speelt bij voetbalclubs in de regio, van de  uitdagingen waar de clubs en hun bestuurders mee te maken hebben, de vragen die ze  hebben én de mogelijkheden die er zijn. Want die zijn er. En zoals eerder benoemd is het  essentieel voor de financiële toekomst van sportclubs om de juiste investeringen te doen  om ervoor te zorgen dat contributies niet te sterk verhogen en voetballen betaalbaar blijft  voor de bewoners van regio Schiedam.

09-04-2024