Grind op trottoir bij Plantage eindelijk bijgevuld

Grind op trottoir bij Plantage eindelijk bijgevuld

SCHIEDAM - Het grind op het trottoir van de Gerrit Verboonstraat is onlangs aangevuld in opdracht van de gemeente. Doordat het grind er was weggeslagen, stonden er vaak grote plassen. Het grind is net op tijd aangevuld, want overmorgen vindt er de Dodenherdenking plaats.

door Jan Schrijver

Het gehele najaar en voorjaar stonden er na forse regenbuien grote plassen op het trottoir van de Gerrit Verboonstraat ter hoogte van het monument in de Plantage. Dat kwam doordat er te weinig grind lag. Het zorgde voor overlast voor de voetgangers. Wij wezen er in dit artikel van 8 maart 2023 op: Leuk zo'n trottoir met losse steentjes', maar niet praktisch

plassen
Foto door Louise Melchers

"De oplossing: er als gemeente iets aan laten doen, zodanig dat het trottoir na enige regenval niet vol plassen staat. En het is bepaaldelijk niet van vandaag of gisteren dat dit probleem zich op deze locatie voordoet", schreven wij onder meer in het bovengenoemde artikel. Het heeft vanaf die datum dus wel zo'n acht weken aangelopen, voordat de steentjes zijn aangevuld.

Lees ook:
Herdenkingen in Schiedam op 4 mei

Asfalt Zwaluwlaan is een gevaarlijke gatenkaas

02-05-2023