Vier films deze week in Wenneker Cinema

Gratis toegang voor 'Manufactured Landscapes' in kader van Fotofestval

Gratis toegang voor 'Manufactured Landscapes' in kader van Fotofestval

SCHIEDAM - Van 29  juli tot en met 4 augustus zijn in Wenneker Cinema de films Tina, Supernova, Flowers of Shanghai en Manufactured Landscapes te zien.

Tina
Regie: Daniel Lindsay

De documentaire Tina is de ultieme ode aan een wereldwijde superster en een intiem portret over een vrouw die veel tegenslagen moest overwinnen om haar carrière, identiteit en nalatenschap op haar eigen manier vorm te geven. Tina Turner vertelt in de documentaire haar eigen verhaal vanaf het begin van haar carrière als de Queen of R&B tot haar uitverkochte stadionconcerten in de jaren 80. Voor het eerst geeft ze een kijkje in haar privéleven, waarin ze haar interne strubbelingen en meest persoonlijke momenten deelt. Tina is een inspirerende documentaire over een van de grootste iconen van de moderne muziekindustrie. Met nooit eerder vertoonde beelden, audiotapes en persoonlijke foto’s uit het leven van Tina Turner.

Supernova
Regie: Harry Macqueen
Met: Colin Firth, Stanley Tucci

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in Supernova samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte. Oprecht, herkenbaar en hartverwarmend.

Flowers of Shanghai
Regie: Hou Hsiao-hsien
Met: Michelle Reis, Tony Leung Chiu Wai, Michiko Hada

Tony Leung en andere sterren uit de Aziatische film spelen de hoofdrollen in deze historische vertelling over het leven in de door de Britten beheerde bordelen van het laat 19-eeuwse Shanghai. Ambtenaar Wang (Tony Leung) breng er vele uren door en beziet het sociale leven in de van de buitenwereld afgesloten huizen. De prostituees vinden er beschermers, er worden huwelijken gesloten, zaken gedaan en de opiumpijp gaat rond. Flowers of Shanghai is een visueel overrompelende studie van een beroepsgroep ten tijde van de Qíng-dynastie. Door rechtenissues ging de release in Nederland destijds niet door en was de film slechts eenmalig te zien op het IFFR (1999). Meer dan twintig jaar later is deze schitterende film nu in volle gerestaureerde glorie te zien.

Manufactured Landscapes
Voorstelling in kader van het Fotofestival Schiedam. De toegang voor deze film is gratis.

Fotograaf Edward Burtynsky reist de wereld rond en observeert veranderingen in landschappen als gevolg van grote industriële productie.

Jennifer Baichwal’s camera’s volgen Edward Burtynsky tijdens zijn bezoek aan wat hij noemt ‘gefabriceerde landschappen’: stortplaatsen voor elektronisch afval, enorme fabrieken in de provincies Fujian en Zhejiang in China, en een plek in Bangladesh waar schepen uit elkaar worden gehaald voor recycling. In China verzamelen arbeiders zich buiten de fabriek, aangespoord door hun teamleider om meer te produceren en minder fouten te maken. Een vrouw zet een stroomonderbreker in elkaar, en vrouwen en kinderen zoeken tussen het puin of spelen erin. Burtynsky eindigt zijn bezoek aan Shanghai, ’s werelds snelst groeiende stad, waar rijkdom en armoede, wolkenkrabbers en oude wijken zij aan zij liggen.

Kijk voor speeldata en aanvangstijden op www.wennekercinema.nl

Kaarten zijn uitsluitend online te koop via de website. Wenneker Cinema is gevestigd in het Wennekerpand aan de Vijgensteeg 2, 3111 PT in Schiedam.

Update:
Er zijn inmiddels geen kaarten meer verkrijgbaar voor de gratis voorstelling Manufactured Landscapes. 

28-07-2021