Gratis lunchconcert met het Alma Sola Cello Quartet

Gratis lunchconcert met het Alma Sola Cello Quartet

SCHIEDAM - Woensdag 20 maart treedt het Alma Sola Cello Quartet op tijdens het Lunchconcert in de foyer van het Theater aan de Schie.

Tekst en foto: Rob van der Stel

Het gratis Lunchconcert is een samenwerking van Theater aan de Schie en Opera aan de Schie en vindt plaats op 20 maart van 12.15 tot 13.00 uur.

Het Alma Sola Cello Quartet verzorgde vorig jaar al een succesvol optreden in het Schiedamse theater en bestaat uit Sophie Ehling (Nederland), Alessandro Fornero (Italië), Laura González Badenas en María Biarge Carnicer. De laatste twee zijn afkomstig uit Spanje. 

De vier cellisten leerden elkaar kennen aan het Rotterdamse conservatorium tijdens de lessen van hun gemeenschappelijke leraar, Herre-Jan Stegenga, waar ook hun nieuwsgierigheid om als kwartet samen te gaan werken werd gewekt.

Het Quartet werd in 2020 opgericht en opende daarmee een deur om te gaan experimenteren met de mogelijkheden binnen de verschillende registers van de instrumenten. Het repertoire is een samensmelting van verschillende stijlen van klassieke tot moderne muziek, waardoor verschillende sferen worden gecreëerd. 

13-03-2024